Lorenzo kører en sikker sejr hjem på Valencia banen i Spanien
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lorenzo vinder sidste Motogp løb for Yamaha

Lorenzo kører en sikker sejr hjem på Valencia banen i Spanien
Flemming Truelsen
14/11-2016 kl. 21:00

Efter en suveræn weekend for Lorenzo med gode tidtagninger og en pole position til følge, satte han prikken over i´et ved at køre et suverænt løb fra start til slut. 


Allerede fra første sving begyndte han at trække fra og der var intet tidspunkt hans konkurrenter havde den mindste mulighed for at true hans placering.


Lidt længere nede i rækkerne gik det derimod ikke stille for sig. Iannone, Rossi, Marquez, Vinales, Dovizioso og Pol Espargaro var alle opsat på at få en plads på podiet og der blev ikke lagt fingre i mellem. 


Marquez lagde ud med en halvdårlig start og røg fra nummer 2 til 6 på et splitsekund. Rossi kom godt med Lorenzo, men Vinales skød alligevel indenom i første sving. Samtidig fik Iannone lukket godt op for kedlerne på den røde Ducati og vups var han forbi Rossi på den anden side. Marc kom sig dog hurtigt igen og fik ligesom Rossi presset sig forbi Vinales på Suzukien.


Herefter begyndte Rossi og Iannone at skifte placeringer. Efter lidt afkørsler og paniske indbremsninger for at holde den stærke Ducati bag sig fik Rossi overtaget lavet lidt afstand til Iannone, men desværre for ham holdt det ikke så længe inden Iannone var tilbage i skærmen på ham for til sidst at overhale. Marc var dog i mellemtiden fulgt med og han fik lidt senere også presset sig forbi Rossi og omgangen senere var han helt oppe i hælene på Iannone.


Verdensmesteren var nu kommet godt i gang og lod sig ikke stoppe, så hurtigt efter var han forbi Iannone og kunne sætte efter Lorenzo. Men selvom han kørte de hurtigste omgangstider i denne del af løbet, var det ikke muligt for ham at hente Lorenzo.


Bag ham havde Iannone og Rossi genoptaget kampen om tredje pladsen og fik igen skiftet placeringer. Iannone og den bjørnestærke Ducati blev dog vindere af den kamp og Rossi måtte se sig skubbet ned af skamlen i årets sidste løb. Lige efter kom Dovizioso, der havde fået sneget sig forbi Pol Espargaro allersidst i løbet.


VM placeringerne i 2016 efter et utroligt spændende Motogp år, blev dermed Marc Marquez, Valentino Rossi og Jorge Lorenzo. 


I Moto2 blev det Johan Zarco, Thomas Luthi og Alex Rins der vandt den samlede stilling og i Moto3 var det den uhyre suveræne Brad Bindner der vandt med næsten dobbelt så mange point som de nærmeste rivaler Enea Bastiani og Jorge Navarro!


Og med de ord er vinterpausen indledt for alle heltene og vi andre må blot glæde os til det bliver forår igen, så vi kan komme igang med en ny sæson!

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start