Yamaha vinder på trods af hårdt pres fra Ducati
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lorenzo vinder årets første GP løb på Qatar

Yamaha vinder på trods af hårdt pres fra Ducati
Flemming Truelsen
20/03-2016 kl. 21:30

Lorenzo startede løbet fra pole position (nr. 62 I rækken) foran Marc Marquez og Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar), men dog efter en utrolig jævnbyrdig tidtagning. Hele første række var kun skilt af få tiendedele og de første tolv kører var alle inden for et sekund!

Da lyset gik ud var det Lorenzo der kom bedst fra start og Marques faldt usædvanligvis temmelig langt tilbage og røg ud af top fem for en kort bemærkning. I hans sædvanlige stil var han dog hurtigt med igen. De to Andrea-Ducatier derimod kom også godt afsted og med deres ekstra topfart på langsiden skulle de hurtigt vise sig at være sejrs kandidater til dagens løb.

På tredje omgang gik Marquez indenom Rossi der ellers lå nummer fire og lidt usædvanligt var kommet ret godt fra start.

Med alle kørere på de nye Michelin dæk, som kræver en del mere opvarmning end Bridgestone, begyndte omgangstiderne at blive hurtigere og hurtigere. Og i front begyndte de to Ducatier en indædt kamp om førstepladsen. Denne endte til sidst med at Iannone måtte bide i græsset og styrtede.

Herefter begyndte Lorenzo at presse hårdt på Dovizioso og de to skiftedes til at lave “fastest laps” I en tid, men til sidst fik Lorenzo overtaget og tog føringen. Rossi havde haltet lidt bagefter en tid, men begyndte pludselig at hente ind på de forankørende og med få omgange igen var Marquez, Dovizioso og Rossi pludselig samlet igen og spændingen intakt.

Lorenzo kom sikkert I mål to sekunder foran Dovizioso, Marquez og Rossi I den nævnte rækkefølge. Dani Pedrosa sluttede som nr. Fem, men kom først I mål 13 sekunder efter Lorenzo. Herefter kom Viñales, Pol Espargaro, Bradley Smith og Hector Barbera. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start