Thomas B
15/07-2012 kl. 23:00

Hvor Pedrosa er en slags ekspert på Sachsen Ring og har vundet der 3 gange i træk, senest i forrige weekend med næsten 15 sek. over Lorenzo, kan man hævde at Lorenzo behersker Mugello, som ingen anden, bevist ved at vinde der, de seneste 2 år i træk og ved at slå Rossi der, da de var teamkollegaer på ens materiel i 2009.

Søndagens race gik således:
Pedrosa lavede en god start fra pole, men allerede i første sving fik Lorenzo klemt sig indenom og tog føringen. Dovizioso kom også på første omgang forbi Pedrosa og satte jagten ind på Lorenzo, der havde fået et lille hul og konstant øgede en lille smule. Fire omgange senere fik Pedrosa igen tilbageerobret 2. pladsen, men da var Lorenzo godt 1 sekund foran og øgede stadig og vandt løbet med 5.2 sekund.
Dovizioso gik efter 10 omgange for dybt i sving 1 og blev passeret af en godt kæmpende Bradl, der fik et lille hul, men Dovizioso fik med 3 omgange tilbage igen kæmpet sig op på 3. pladsen og holdt den til målstregen.

Hayden holdt 4'er på gridden og lå længe 5'er i løbet, men mistede kontakt til førergruppen undervejs. Feltet var i det hele taget spredt godt ud, det meste af løbet og ingen lå tæt på andre, men mod slutningen samledes det hele igen og på allersidste omgang gik det vildt for sig.
Hayden kom på langsiden før sidste omgang helt op bagved Bradl og gik forbi i det første S-sving, men i næste S-sving kom Bradl hårdt tilbage og ramte samtidig Hayden, der nær var røget i sandet.
Rossi og Crutchlow, der havde ligget og sloges tæt de seneste mange omgange, længere tilbage, kom dermed helt op til Hayden – og Rossi gik forbi lige efter Bradls skub til Hayden. Og på selve opløbsstrækningen gik Crutchlow også forbi Hayden. Dog blev det den bedste Ducati-weekend i år. Rossi's 5. plads var hans bedste resultat i år på tør bane og begge var tæt på podiet.

Stoner havde kæmpet i kvalifikationen med set-up og dækvalg og det lykkedes ham kun lige at holde sig i top 5 på gridden. Blev klemt i starten af løbet og lå 8'er – fik overhalet et par stykker, men da der blev fri bane kørte han en tur i gruset og røg ned på 10. pladsen, i mål som nr. 8. Spies havde en endnu dårligere dag. Holdt nr. 9 på gridden, og følte sig sløj, svimmel før løbet og det resulterede i at han konstant gled bagud og endte som nr. 11, næsten 1 minut efter teamkollega Lorenzo.

Moto2-løbet blev meget taktisk. De to førende i VM-stillingen Marquez og Espargaro tog spidsen i nævnte rkflg., men begge virkede forsigtige på de første omgange og blev passeret af flere andre. Især Luhti og Nakagami skiftedes til at føre, men hjemmebanemand Iannone kom også ind i kampen.
Marquez og Espargaro lå længe og lurede på hinanden midt i frontgruppen, uden at lave noget særligt for at rykke fri, og de 2 englændere Smith og Redding kom op til gruppen. Ca. midtvejs begyndte Espargaro og Marquez at angribe og rykke frem i rækken. De var stadig som klistret fast til hinanden, men med 8 omgange tilbage lykkedes det Espargaro at få en kører imellem sig og Marquez og han så sit snit til at stikke af. Espargaro gik fra 7. til 1. pladsen på 4-5 omgange og lavede derefter et hul på næsten 1½ sekund ned til 2'er, Tom Luhti. Da Marquez samtidig lavede en fejl og faldt en placering tilbage, så Espargaro's plan ud til at skulle lykkes (vinde, over Marquez, først og fremmest).

Men Iannone fik også fyret op under sig selv og gik forbi Luhti og på solojagt efter Espargaro, de sidste 5 omgange. Tydeligt han havde en plan og den lykkedes. Smuttede forbi på langsiden før sidste omgang og da Espargaro samtidig nær var væltet lidt efter, tog Iannone en sikker sejr på Mugello, akkurat som han gjorde i 2010. Luhti blev 3'er, foran Smith, Marquez, Redding og Nakagami.

Moto3 blev endnu mere tæt end Moto2. Maverick Vinales havde domineret klassen op til Sachsen Ring, men måtte der nøjes med en 16. plads i regnen og se Cortese overtage VM-føringen med 18 points forspring. På Mugello holdt de 1 og 2 på gridden, Vinales forrest. I løbet var der trængsel som altid og flere forskellige i front, de første omgange, specielt Fenati og Rins. Cortese og Vinales lå længe lige bag de allerforreste og holdt øje med hinanden, men med 14 omgange tilbage gik Vinales endelig i føring og Cortese, der lå 4'er, fik pludselig travlt og skyndte sig op på 2. pladsen og så var der 13 omgange til at passere Vinales, der lå indenfor slipvind-afstand. Men Cortese havde forregnet sig i ft. den unge italienske raket, Fenati, der på ingen måde havde givet op. De tre kæmpede til målstregen og vinderen kunne blive hvem som helst. Det blev Vinales foran Fenati og Cortese, alle indenfor 0.071 sekund.

Moto GP går på sommerferie, hedder det, men det varer heldigvis kun 2 uger før der køres igen, på Laguna Seca i USA. I næste weekend er der Superbike- og Supersport VM på Brno, Tjekkiet.