Den regerende mester suveræn Motogp sejr på Le Mans
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lorenzo slår til igen

Den regerende mester kører suveræn Motogp sejr på Le Mans
Flemming Truelsen
09/05-2016 kl. 12:30

Weekendens løb endte med at blive et sandt styrt orgie, med kørere i gruset i et væk og kun 13 af de 21 startende i mål. Lorenzo var dog “Mister Cool himself” og viste verdensklasse med en suveræn sejr foran sine konkurrenter.

Hele weekendens optakt var præget af en stærkt kørende Lorenzo, der havde hurtigste tid i de fleste træninger og han endte da også med at starte løbet fra Pole Position. Han lavede en kanon start og var første mand i sving 1. Herefter var der ingen af de andre der så andet end hans baghjul, da han kørte den ene ”fast lap” efter den anden og stille og roligt trak fra konkurrenterne.

Bag ham gik løjerne dog alt andet en stille af for sig. Marquez faldt tilbage på position 5 i første sving og Rossi startede endnu en gang langt nede og var nummer syv. Andrea Dovizioso, Pol Espargaro og Andrea Iannone var godt fra start og lagde sig ind bag Lorenzo først.

Iannone var dog den eneste der rigtigt kunne hænge på Lorenzo, men på 7. omgang var festen slut og ”The Maniac” måtte i græsset. I mellemtiden var Marquez og Rossi dog kommet lidt nærmere og i 13. omgang var Rossi helt oppe i hælene på Dovizioso og Marquez. Det var den ”gamle” dog ikke tilfreds med og hurtigt derefter overhalede han dem begge i fin stil! Uanset hvor meget de begge prøvede var der dog ingen af dem der kunne svare igen og Rossi holdt sin 2. plads.

På 16. omgang skete det så! Synkron styrt med både Marquez og Dovizioso der væltede i samme sving helt uafhængigt af hinanden. Dvs. ingen kontakt mellem de to, blot enighed om at vælte i samme sving. På præcis samme tid!

Herefter var spændingen ved at være slut. Lorenzo var langt foran og Rossi kørte også alene resten af løbet. Til gengæld blev Suzuki en anden af dagens store vindere, da Maverick Vinales tog den sidste podieplads og deres første i Motogp til Suzuki siden 2008. Herefter kom Pedrosa og de to Espargaro brødre i mål, med Pol først og Aleix efter. Nummer syv blev Petrucci foran Barbera som sluttede 8er..

Efter weekenden skiftede VM føringen hænder og Lorenzo fører nu den samlede stilling foran Marquez og Rossi.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start