Lorenzo vinder Motogp verdensmesterskabet i 2015
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lorenzo Moto GP verdensmester

Lorenzo vinder årets sidste løb og bliver samtidig MotoGP verdensmester i 2015
Flemming Truelsen
09/11-2015 kl. 10:30

Hans kollega og konkurrent, Valentino Rossi, som startede fra plads nr. 25 kørte et mesterløb og sluttede på en fjerde plads. Dette var dog lige akkurat ikke nok til at give ham årets titel, da Lorenzo trods stort pres fra de to Repsol Hondaer lykkedes at komme først i mål 0,2 sek før Marc Marquez.

 

“TheGrandFinale” levede fint op til navnet, med 110,000 tilskuere og et af sæsonens mest spændende løb.

 

Lorenzo kørte et fabelagtigt løb og førte fra start til slut, men der var ingen tvivl om at det var nr. 46 der tog det meste af opmærksomheden. Forståeligt nok, da han virkelig gav tilskuere og seere en seværdig præstation.

 

Rossi lavede en kanon start og skød op gennem feltet og allerede på 6. omgang havde han kæmpet sig op på en flot 8. plads, men det sluttede ikke her. Konkurrenterne blev jordet en efter en og til sidst endte Rossi som nummer fire. Det var stadig kun halvvejs i løbet, men med 11 sekunder op til Lorenzo, som også kørte hurtigere omgangstider, kunne han ikke gøre mere.

 

For at vinde titlen, skulle Lorenzo altså ned på en 3. plads, og pludselig begyndte Pedrosa igen at røre på sig fra sin 3. plads. Pedrosa var nu hurtigste mand på banen og han begyndte at indhente de to foran. Med to omgange igen gik han forbi Marquez, som dog hurtigt lavede en kontra.

 

Selvom spændingen var høj, holdt Lorenzo hovedet koldt til det sidste, holdt konkurrenterne stangen og tog dermed sin 5. mesterskabstitel og 3. Motogp titel hjem.

 

Pol Espargaro blev femmer foran Bradley Smith og Dovizioso. Herefter kom Aleix Espargaro, Cal Crutchlow og Petrucci.

 

Hector Barbera sluttede som nummer 16 og tog samtidig Open Class titlen.

 

Johan Zarco vandt titlen I Moto2 og Danny Kent tog den i Moto3.

 

Så efter en god afslutning på 2015 sæsonen er det desværre slut for i år, men mon ikke vi også får en masse spændende løb at se igen i 2016. Nu skal vi lige have overstået vinteren, men heldigvis starter drengene jo tidligt på sæsonen J God vinter!

 

Del med en ven

0 personer snakker om “Lorenzo Moto GP verdensmester

  1. Tjaaa, nu kørte Rossi jo også mod tre spaniere hvoraf de to ikke rigtigt har kunnet skjule deres agenda – nemlig sammen at gå efter Rossi – og det endda på trods af at de kører for to forskellige teams! Det er forståeligt nok at Yamaha satser på de unge – Rossi er jo ikke udødelig – men en person som Lorenzo skulle bare hældes ud af teamet med den attitude han har over for verdens bedste motorcyklist gennem tiden. Hans egen utilstrækkelighed er jo igen og igen blevet udstillet, og så er man jo nødt til at trække på sine landsmænd … i et andet/konkurrerende team. Jeg forstår godt at Lorenzo er decideret hadet i Tavullia.

    Rossi er vinder af MotoGP 2015, uanset hvad pointene viser – og Lorenzo igen en lousy taber.

Skriv et svar

Giver børn en ny start