Moto GP - Laguna Seca Dramatik kvalifikation
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Laguna Seca MotoGP kvalifikation.

Dramatik da både Lorenzo og Stoner styrtede.
CO
05/07-2009 kl. 01:15

Under fredagens første frie træning havde trekløveret Valentino Rossi, Jorge Lorenzo og Casey Stoner kørt sig ind på de første tre pladser i nævnte rækkefølge.

Under fredagens anden frie træning så billedet imidlertid en smule anderledes ud, da trioen havde byttet placeringer til rækkefølgen Lorenzo, Stoner og Rossi

Colin Edwards’ Monster Yamaha Tech 3 team, havde muligvis fået lidt bedre styr på de affjedrings problemer der prægede texaneren’s første frie træning, da placeringen som nr. 10 blev forbedret til en syvendeplads.

Men ét er den frie træning, og noget helt andet er kvalifikationskørslen, hvor gik kørerne for alvor gik til stålet for at opnå de mest fordelagtige startplaceringer til selv løbet.

Kvalifikationskørslen forløb som forventet, hvor trekløveret Rossi, Lorenzo og Stoner kæmpede om de 3 forreste placeringer på grid’en, og der var dramatik for alle pengene da billederne rullede over skærmen.

Flere kørere fandt alternative linier og styrtede eller kørte af banen, og ca. halvvejs i kvalifikationskørslen så man Casey Stoner rejse sig i fodhvilerne og kigge udover cyklens forende, hvorefter han vrikkede styret frem og tilbage. Stoner oplevede problemer med cyklen, og kørte umiddelbart efter i pit og skiftede til backup cyklen.

Jorge Lorenzo måtte efter et styrt med ca. 20 minutter tilbage af kørslen, fragtes tilbage til pitten som passager på en scooter. Teamet fik reservecyklen klar i en fart, og snart efter var Lorenzo atter i aktion i det sædvanlige imponerende pace.

Stoner og Lorenzo’s skift til reservecykler må have nedkaldt en forbandelse af en slags, for mod afslutningen af kvalifikationskørslen, lykkedes det begge kørere at highside racerne og ryge af med fuld musik. Der måtte efterfølgende tages bårer i brug, for at transportere begge kørere væk fra scenerne for deres styrt. Begge kørere blev bragt til lægetjek, og Casey Stoner blev senere set gående uden støtte. Jorge Lorenzo’s højre ben,tog i styrtet et ordentligt skrub, og spanierens tilstand er i skrivende stund ukendt.

Man kan kun krydse fingre og håbe at begge kørere bliver klar til dagens løb. Casey Stoner har et mellemværende med Valentino Rossi der skal gøres op, og Jorge Lorenzo er flyvende i denne tid. Disse faktorer skulle borge for et løb af allerhøjeste underholdningsværdi. Undertegnede sidder i hvert fald neglebidende yderst på bænken, når TV3 Puls klokken 23.00 blænder op for løbet.

Resultater fra dagens kvalifikationskørsel:

1 J. LORENZO         SPA     Fiat Yamaha Team                1'21.678

2 V. ROSSI                ITA       Fiat Yamaha Team                 + 0.167

3 C. STONER           AUS     Ducati Team                            + 0.232

4 D. PEDROSA        SPA     Repsol Honda Team             + 0.435

5 A. DOVIZIOSO       ITA      Repsol Honda Team              + 0.457

6 T. ELIAS                 SPA    San Carlo Honda Gresini       + 0.468

7 C. EDWARDS       USA    Monster Yamaha Tech 3        + 0.812

8 N. HAYDEN           USA    Ducati Team                             + 0.862

9 C. VERMEULEN   AUS    Rizla Suzuki MotoGP               + 0.955

10 L. CAPIROSSI     ITA      Rizla Suzuki MotoGP               + 0.984

11 M. MELANDRI     ITA      Hayate Racing Team              + 1.164

12 A. DE ANGELIS  RSM   San Carlo Honda Gresini       + 1.326

13 S. GIBERNAU     SPA    Grupo Francisco Hernando   + 1.428

14 R. DE PUNIET    FRA    LCR Honda MotoGP               + 1.469

15 J. TOSELAND     GBR   Monster Yamaha Tech 3        + 1.712

16 N. CANEPA         ITA       Pramac Racing                       + 2.234

17 G. TALMACSI      HUN   Scot Racing Team MotoGP   + 2.850

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start