Moto GP: Laguna Seca-mesteren slår til igen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Laguna Seca-mesteren slår til igen

Rossi og Spies i voldsomme styrt
Thomas B
31/07-2012 kl. 23:00

Hvor Sachsen Ring nærmest tilhører Pedrosa og Mugello Lorenzo, har Stoner altid haft et godt tag på Laguna Seca og vundet der flere gange, bl.a. sidste år – og ca på samme måde som i søndagens race: Ved at indhente, passere og derefter køre fra polemand Lorenzo.

I de foregående dages træning, havde Pedrosa, Lorenzo og Stoner skiftedes til at være hurtigst. Stoner var hurtigst i warm up og havde da soft bagpå, så valgte det i løbet også, i modsætning til Lorenzo og Pedrosa, der begge kørte med hårdt bagdæk. Man kunne derfor forvente at Stoner ville slå til, tidligt i løbet , men det skete ikke. Lå lige bagved Lorenzo, de første 10-12 omgange, men kunne ikke komme forbi – Yamaha'en har fået udlignet noget power-forskel til Honda i ft sidste år – og trods Stoner's just opdaterede motor, kunne han ikke blæse forbi Lorenzo midt på langsiden, som sidste år.
Og da Lorenzo efter ca 12 omgange begyndte at trække fra, så det ikke super ud for Stoner, hvis dæk jo nok ville løbe tør før Lorenzo's. Men efter ca. 20 omgange, skruede Stoner op for vindergenet og fik fanget Lorenzo OG passeret ham på langsiden – ikke helt som sidste år, men fik super drive ud af det lille snævre sving før langside og høvlede forbi Lorenzo i rent optræk, som var det en tunet knallert ctr. en ikke. Så var det løb sådan set kørt og Stoner øgede til ca. 3,5 sek.

Om Pedrosa er der bare at sige at han ikke helt kunne følge med de 2 andre i dag. Seca er en fysisk krævende bane, især for den lille mand (51 kg til 1000 cc vanvittig mc, 32 omg), og mod slutningen kæmpede han meget for at holde sig på hjulene (sagde han). Flere ups'er / udskridninger på begge hjul, ét ad gangen og ikke med vilje.

Lorenzo, Pedrosa og Stoner stak ret hurtigt markant af fra de andre i feltet – og så fra 2. omgang kun de kørere, der blev taget med en omgang. Næste hold / gruppe bestod af desperate Spies, tæt forfulgt af de to (for ham) irriterende Yamaha Tech3-Yamaha'er, der lå som klistret til hinanden, hele løbet igennem. Næsten synkron-kørsel – og Crutchlow blev høfligt bagved Dovizioso, så det ud til. Eller også er de bare præcis lige hurtige.

Spies fik et lille hul til de to Tech3, midt i løbet, men så gik det galt i udgangen fra skruen. Ramte tilsyneladende et bump, der gav løft på et baghjul med gas på og han skred ud og væltede seriøst, godt viklet ind i motorcyklen, men slap med skrækken alligevel. Kunne dog på ingen måde køre videre, da kværn var ubrugelig.
Det blev Rossi's Ducati også, mod slutningen af løbet. Hayden havde været hurtigst af de to i kvalifikation og kørte stille og roligt fra Rossi i løbet, så måske et desperat forsøg på at hente Hayden, der gjorde at Rossi skred ud under indbremsning til skruen og lavede dagens mest spektakulære styrt. Ducati'en fløj mange meter frit i luften og forsvandt helt i den tyktpolstrede bande, der er ved skruen. Rossi lignede en træt gl. mand, da han vraltede væk fra ulykkesstedet. Men han har heller aldrig haft det specielt godt med Seca, iflg ham selv – og det tog lang tid at få første sejr der.
Hayden var så flink at transportere Rossi bagpå, tilbage til pitten. I løbet fik Hayden hævn over Bradl (for bumleri på Mugello), ved i ét langt sejt træk at spole ham ind og derefter lige smutte forbi, et sejt, vovet sted – kun for kendere, og lave afstand. Klart godkendt dag for Hayden, der tilmed har fødselsdag i dag (31 år pr 30/7) – og lige har forlænget kontrakt med Ducati for (mindst) 1 år mere.

Spies vil væk fra Yamaha fabriksteam – hvorhen vides ikke endnu. Der hviskes om Rossi tage Spies' plads, men mon han har lyst til igen at være på hold med Lorenzo? Der hviskes også om Dovizioso til salig Simoncelli's og nulevende Bautista's San Carlo Honda Gresini hold, evt på bekostning af Bautista.

Moto2 og Moto3 køres ikke på Laguna Seca. Næste løb er på Indianapolis 19. august, alle klasser incl.

MotoGP – resultat (top 10)
1 Stoner AUS Honda
2 Lorenzo SPA Yamaha +3.429
3 Pedrosa SPA Honda +7.633
4 Dovizioso ITA Yamaha +18.602
5 Crutchlow GBR Yamaha +18.779
6 Hayden USA Ducati +26.902
7 Bradl GER Honda +28.393
8 Bautista SPA Honda +50.246
9 Espargaro SPA ART +1.18.993
10 Abraham CZE Ducati +1.22.076

MotoGP stilling (top 10/21) efter 10/18 runder
1 Lorenzo SPA Yamaha 205
2 Pedrosa SPA Honda 182
3 Stoner AUS Honda 173
4 Dovizioso ITA Yamaha 121
5 Crutchlow GBR Yamaha 106
6 Bradl GER Honda 84
7 Hayden USA Ducati 84
8 Rossi ITA Ducati 82
9 Bautista SPA Honda 81
10 Spies USA Yamaha 66

Del med en ven

0 personer snakker om “Laguna Seca-mesteren slår til igen

Skriv et svar

Giver børn en ny start