Kollision, styrt og kamp til stregen, MotoGP 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kollision, styrt og kamp til stregen

MotoGP for fuld udblæsning!
Steffen F. Olesen
28/10-2018 kl. 18:00

Bane: 

Phillip Island, Australien


Startopstilling: 

1 Marc Marquez – 2 Maverick Viñales – 3 Johann Zarco – 4 Andrea Iannone – 5 Alex Rins – 6 Jack Miller

Løbet:

Starten går og kampen om første pladsen udvikler sig til ét stort virvar af motorcykler på meget lidt plads. Petrucci er første mand gennem sving 1, men i alt sin hast indtager han sving 2 med alt for høj hastighed og må en tur af banen.

Marquez som startede fra pole position kommer meget bredt gennem sving 1 og bliver skubbet langt tilbage, men får over løbets første halve omgang kørt sig op på 2. pladsen.

Gennem hele første omgang er der massiv kamp i den forreste halvdel af feltet. Der bliver byttet placeringer et utal af gange og selv den skarpeste tilskuer kan have svært ved at følge med i alt det bytteri.

Ud på omgang 3 er de 6 forreste placeringer besat af henholdsvis Marquez, Dovizioso, Iannone, Miller, Rossi og til sidst Zarco, som kort varigt var nede og snuse til 8. pladsen. På denne omgang lykkedes det Zarco at gå inden om Rossi og herved placere sig som 5'er.

Iannone lusker forbi Dovizioso og lægger sig på 2. pladsen. Ud på langsiden gør Dovizioso brug at Ducati'ens moment og stryger forbi Iannone, som kører bredt gennem sving 4 og lukker Miller forbi.

Det lykkedes efter et par forsøg Iannone at komme forbi Miller i sving 2 på omgang 5, men de to bytter endnu engang plads allerede inden udgangen af samme sving.

På samme omgang er der kontakt mellem Viñales og Rins. Heldigvis holder begge ryttere sig på hjulene.

Johann Zarco tager 4. pladsen fra Andrea Iannone, alt imens Dovizioso og Miller sender Marquez ned på 3. pladsen.

Ud på omgang 6 har Zarco fået rigtig god fart i sin Tech3 maskine, hvor han slipstreamer stort set hele vejen op ad langsiden hen mod sving 1. Lige før indbremsningen placerer Zarco sig bag Marquez, som bremser lidt før end Zarco regner med.

Zarco får ikke hold på sin maskine i tide og banker op i røven af Marquez med en hastighed på lidt under 300 km/t. 

Kollision mellem Johann Zarco og Marc Marquez

Zarco bliver katapulteret af sin motorcykel, hvorimod Marquez imod alle odds formår at holde sin Honda på hjulene.

Alligevel må Marquez udgå da han vurderer at det ikke er forsvarligt at gennemføre løbet på en ræser hvor hele bagenden hænger løs.

Marquez' Honda har fået et klap i måsen

Efter tumulten i sving 1, ser top 6 ud som følger: Dovizioso, Miller, Rossi, Iannone, Viñales og Bautista) Alvaro Bautista er under dette løb kaldt ind som substitut for Jorge Lorenzo, der fortsat kæmper med en dårlig fod.

Viñales og Iannone smutter forbi Rossi som bliver skubbet ned på 5. pladsen.

Bedst som man tror at kørerne efterhånden har fundet deres pladser, bliver posen igen rystet for enden af langsiden.

Da 1/3 af løbet er gennemført begår Jack Miller en kæmpe fejl. Han kommer alt for hurtigt ind i sving 10 og falder helt ned på 7. pladsen. Samtidig rykker Iannone forbi Dovizioso og snupper 3. pladsen.

Få sving senere viser Bautista at han sagtens kan danse med de tunge drenge og kører også forbi Dovizioso. Bautista har aldrig før dette løb siddet på nakken af en GP18 Ducati, og nu ligger han altså side om side med Dovizioso. Hatten af for den præstation!!

Alvaro Bautista i fuld firspring

Næsten halvvejs gennem løbet kæmper Rins og Miller om 6. pladsen, mens Bautista fortsætter med at give Dovizioso kamp til stregen.

Det er omkring dette tidspunkt i løbet hvor vi må vinke farvel til Dani Pedrosa som styrter i sving 4 og udgår.

Hen mod slutningen af løbet hvor Viñales har et forspring på hele 4 sekunder, trækker Dovizioso, Bautista og Iannone forbi Rossi hen ad langsiden. Iannone holder tempoet og rykker forbi de 2 Ducati'er.

Lige inden løbet afsluttes når Rins at smutte forbi Rossi.

Viñales tager en storslået sejr et par sekunder foran Iannone på 2. pladsen. Dovizioso slutter som 3'er, ikke langt foran Bautista, som efter en rigtig flot præstation kommer ind på 4. pladsen.

5. og 6. pladsen indtages af Rins og Rossi.

Del med en ven

0 personer snakker om “Kollision, styrt og kamp til stregen

  1. fedt – men lidt underligt løb. Der var noget at holde styr på med alle overhalingerne 🙂
    Super at Yamaha og Suzuki er med i kampen igen og super af Bautista på "lånecykel" (specielt efter at have tabt den 3 gange i løbet af weekenden)
    Altid værd at stå tidligt op når der er løb på Philip Island

Skriv et svar

Giver børn en ny start