Kawasaki forsøger at få foden inden for i MotoGP
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kawasaki på MotoGP wildcard

Kawasaki som har kæmpe succes i World Superbike, har undersøgt muligheden for at deltage i et MotoGP løb på et wildcard.
Steffen F. Olesen
28/02-2020 kl. 05:00

I et interview mellem italienske GPOne og Dorna, kom det frem at Kawasaki har forhørt sig om muligheden for at deltage i et MotoGP løb på et wildcard, men forespørgslen blev hurtigt skudt i sænk af Dorna CEO – Carmelo Ezpeleta.

 

“Kawasaki asked me for the possibility of doing wildcard with their Superbike. I replied no, because wildcards are reserved for those who participate in MotoGP.”

 

Kawasaki meldte sig ud af MotoGP umiddelbart før 2009 sæsonen af økonomiske årsager forårsaget af den globale finanskrise, og valgte at smide deres ressourcer i WorldSBK, da de på det tidspunkt var under stort pres fra klassens fabriksstøttede rivaler.

Det viste sig at være et rigtig godt træk af Kawasaki, da Tom Sykes for første gang i 20 år nappede en titel i 2013, og Jonathan Rea senere trak 5 verdensmesterskabstitler i hus.

Selv med stødt voksende succes i Superbike-klassen har Kawasaki gentagende gange modstået fristelsen for at gøre deres tilbagevenden i MotoGP, og beskriver klassen med de hårde drenge som ti gange dyrere end WorldSBK, men uden garanti for succes.

På trods af ovenstående lader det altså alligevel til, at Kawasaki overvejer deres muligheder for at vende tilbage til førergruppen, men i denne omgang lykkedes det ikke Kawasaki at snige en fod inden for døren.

Carmelo Ezpeleta holdt fast i at wildcards er forbeholdt de som allerede deltager i MotoGP, og det gjorde han af flere årsager. Nogle spekulerer også i om Kawasakis deltagelse i MotoGP – uanset resultatet – ville skabe uhyggeligt meget presse omkring det grønne team. Især hvis Jonathan Rea skulle placeres sadlen; en mand som mange forventer at klare sig ganske fortrinligt på højere niveau, hvis den rette maskine blev stillet til rådighed.

Den store opmærksomhed på Kawasaki ville helt sikkert skabe røre i andedammen, men herfra krydses der altså fingre for, at det lille nederlag ikke afskrækker Kawasaki fra i nærmeste fremtid at vende tilbage til topklassen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start