Kawasaki melder fra til 2023 Suzuka 8hr - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kawasaki melder fra til 2023 Suzuka 8hr

Kawasaki trækker stikket til Suzuki 8hr i 2023
Steffen F. Olesen
03/06-2023 kl. 05:12

Som bekendt har Kawasaki gennem en årrække haft succes i World Superbike, med topkørere som Jonathan Rea og Tom Sykes i sædet, men ikke overraskende deltager de også i en række andre begivenheder som eksempelvis det årligt tilbagevendende 8-timers løb på Suzuka-banen i Japan.

Men sidste års præstationer ved det legendarisk løb på den anden side af jorden var langt fra en succes… Faktisk var resultatet så skuffende, at producenten har valgt slet ikke at stille op i år, men i stedet at rette deres motorsportskræfter mod World Superbike.

I en officiel pressemeddelelse fra Kawasaki skriver man, at man efter at have overvejet alle muligheder for kørere og logistik har besluttet, at man i år ikke vil stille op med et fabriksteam til Suzuka 8hr.
Med i overvejelserne var også prisen for de omfattende tests, som skulle køre sideløbende med de der udføres i forbindelse med WorldSBK.

Kawasaki siger også, at det bestemt ikke har været en let beslutning, da man så sent som i 2019 viste, at de grønne krigere sagtens kunne følge med. Men resultatet af løbet sidste år stod i direkte kontrast til netop det, og bliver af Kawasaki selv beskrevet som en decideret skuffelse.

KRT Team Manager, Guim Roda, forklarer, groft oversat til dansk, strategien og følelserne bag beslutningen:
“At deltage i Suzuka 8hr kræver tid og engagement fra et stort antal mennesker. Det ligner måske Superbike racing – og vi bruger endda Superbike-kørere som Johnny og Alex – men dette løb er som intet andet, og kræver sit eget test- og forberedelsesprogram oven i det, vi allerede gør i WorldSBK.
Næsten alt er anderledes, og alle skal tage sig tid til at tilpasse sig forskellige tekniske og præstationsparametre for dette ene løb. At konkurrere på højeste niveau og så få succesen revet ud af hænderne er ikke let at tilpasse sig til, så vi kommer ikke på banen i år.
Vores 2023-fokus på KRT er nu 100% WorldSBK, og vi ønsker alle konkurrenter og hold involveret i 2023-løbet en spændende og sikker begivenhed.”

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start