Kampen om Spanien

Lorenzo gjorde det igen
Thomas B
03/06-2012 kl. 23:45

Moto GP Catalunya Spanien, 25 omg: De to hjemmebanefolk, Pedrosa og Lorenzo, er altid stærke på Catalunyia og denne gang udviklede det sig til en direkte tvekamp. Pedrosa fik en super start fra 2. række og lå i spids ved første sving, Spies lige efter, også fra 2. række. Men efter at Spies på 3. omgang i fbm. et overhalingsforsøg på Pedrosa lige snittede gruset og styrtede, var der spansk duel resten af løbet. Lorenzo kom forbi efter 6 omgange, men kom ikke helt væk og Pedrosa åd ham på langsiden, da der manglede 15 omgange. Og da Lorenzo 2 omgange senere lavede en fejl, fik Pedrosa et hul på knapt 1½ sek og lignede en vinder, imens Lorenzo blev hentet af tidl. teamkollega Dovizioso på Tech3-Yamaha'en og nu skulle slås med ham. Men det lykkedes igen Lorenzo at spole Pedrosa ind og da der mgl. 6 omgange skete flg: Pedrosa lavede en kæmpe wheelie med måske 200 km/t og lige efter landingen kom et sving, som han kom for dybt ind i, og Lorenzo var der med det samme og smuttede indenom. Derefter trak han fra og vandt med 5 sek. Pedrosa så ud til måske at have brugt sine dæk hårdere end Lorenzo, begge soft.

Længere nede i rækkerne var der også hård kamp og det er blevet noget nyt at se Stoner der i blandt. Siden hans udmelding om at stoppe karrieren efter denne sæson, har han ikke virket helt så skarp i løbene, men dog sat gode tider i træning, incl. pole i dette løb. Han lå længe på 5. pladsen men kom dog forbi og med en del besvær væk fra Cal Crutchlow, Yamaha Tech3, og kom først op til Dovizioso da denne på sidste omgang nær havde sat 3. pladsen over styr i en chikane, men det lykkedes ikke Stoner at komme forbi. Som en sejr for Dovizioso, der efter en lidt dårlig start på sæsonen i ft teamkollega og rookie, Crutchlow, nu i 2 løb i træk har været hurtigst og nu også passeret ham i den samlede stilling

Lorenzos teamkollega, Ben Spies, kæmper stadig for at redde sæsonen og lagde hårdt fra land i dag og var lige akkurat kommet i spidsen, da han styrtede på 3. omgang. Men han kom op igen, nu på 20. og sidstepladsen – og satte jagten ind og det gik heftigt til, men ingen styrt – endte som nr 10 og viste at han er ved at være tilbage i storform.

Igen en udmærket dag for Rossi, der blev bedste Ducati på en 7. plads, godt 17 sek foran teamkollega Hayden.

Moto2 som sædvanlig tæt, spændende. Top 4 i samlet stilling kom afsted for sig selv. Iannone og Marquez byttede plads nogle gange, Luthi 3'er. Espargaro kæmpede for at hænge på, men kom op og da Marquez gik for dybt, gik han indenom, men de ramlede sammen og Espargaro havde et voldsomt styrt og måtte udgå. Iannone vandt efter en hård duel med Luhti, de sidste 2-3 omgange.

Moto3-løbet blev vundet af Vinales med over 7 sek. til en samlet flok af 7 kørere, med Cortese forrest, efterfulgt af Oleveira og vinderen fra Le Mans, Lois Rossi.