Kamp til stregen på Red Bull Ring - MotoGP 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kamp til stregen

GP drengene går til stålet
Steffen F. Olesen
12/08-2018 kl. 21:04

Lederen af den samlede VM stilling, Marc Marquez, fik så sandelig kamp til stregen under Østrig's MotoGP. Med lyden af 2 brølende Ducati monstre bag sig gav spanieren sig 100%, i et flot forsøg på at bevare føringen gennem løbet.  

Løbet:

En voldsom larm breder sig over nabolaget og en ophidset kvinde stemme skærer gennem luften. “Kan du så skrue ned for det spektakel”. Jeg fatter underdanigt fjernbetjeningen og undskylder, alt imens Andrea Dovizioso indtager sving 1 som første mand efterfulgt af Marc Marquez, Jorge Lorenzo og Cal Crutchlow. Marquez går inden om Dovizioso i sving 3, men kommer bredt ud af svinget hvilket næsten ender i et kram mellem ham og Dovizioso. Lorenzo udnytter situationen og smider sin Ducati inden om dem begge hvor han napper første pladsen. Crutchlow passerer Rins i sving 10 og placerer sig som nummer 4.

Sving 3 på Red Bull Ring er perfekt til at lave et såkaldt “block pass”. Altså hvor man går inden om forankørende og simpelthen blokerer sin modstanders linje. Netop dette trick laver Marquez på 2. omgang, hvor han snupper 2. pladsen fra Lorenzo. Nogle placeringer tilbage i samme sving, opstår der kontakt mellem Johan Zarco og Andrea Iannone. Heldigvis holder de begge deres maskiner på hjulene og kan forsætte løbet.

På efterfølgende omgang kommer Alex Rins alt for bredt gennem sving 3 og lukker Danilo Petrucci forbi. Petrucci ligger nu som nummer 5.

Efter de første 8 omgange er stillingen som følger: Marquez i front, med et hul på 1 sekund ned til Lorenzo på 2. pladsen. Dovizioso har lagt sig på 3. pladsen og der er god afstand ned til de 3 sidste i top 6 som er, Crutchlow, Petrucci og Rins.

Dovizioso indleder jagten på teamkammeraten Lorenzo, men døjer med at følge med Lorenzo's spektakulære flow. 

Iannone kommer for hurtigt ind i sving 3 og må en tur af banen, hvorfor han bliver sat ned på 17. pladsen.  På omgangen efter ser vi løbets første og eneste styrt, hvor Xavier Simeon styrter i sving 9.

Lorenzo bliver, via sin pit tavle, informeret om at Dovizioso ligger lige i røven af ham og gerne vil forbi. Derfor vælger Lorenzo at kører en meget defensiv linje for enden af langsiden, for at forhindre teamkammeraten i at komme forbi. Det øgede pres bagfra gør dog at Lorenzo stille og roligt haler ind på Marquez over de næste 4 omgange.

Det lykkedes ikke for Dovizioso at komme forbi Lorenzo, men de er nu kommet helt tæt på Marquez, som ind til nu har domineret løbet. Lorenzo kommer lidt for hurtigt ind i sving 3 på omgang 18 og må rejse sin cykel op midt i svinget, for ikke at ramme forankørende Marquez. 

Dovizioso forsøger at udnytte situationen ved at gå inden om Lorenzo, men han er ikke hurtig nok på gassen til at komme forbi. 

Lorenzo udnytter sin Ducati's brutale moment op ad langsiden ud på næste omgang og slipstreamer forbi Marquez umiddelbart inden sving 1. Om Dovizioso kortvarigt har glemt hvor bremsen sidder på cyklen, eller om han faldt i søvn et splitsekund vides ikke. Ihvertfald er han ca. 3 my fra at brage ind i røven af Marquez. Dovizioso kommer knebent uden om Marquez, men får en helt forkert linje ind i sving 1 og mister derfor en del tid.

Marquez går endnu engang inden om i sving 3 og ligger sig i spidsen, men må i sving 9 falde tilbage på 2. pladsen.

Valentino Rossi der startede som nummer 14, har nu kørt sig op på 6. pladsen.

På løbets 3. sidste omgang sker nøjagtig det samme som i afsnittet ovenfor. Lorenzo kommer bredt gennem sving 3 og lukker Marquez forbi, men han kommer igen i sving 9. Denne gang er Marquez lidt mere mærket af situationen i sving 9 og må justere en del for ikke at ryge af banen. På efterfølgende omgang laver Marquez endnu et “block pass” på Lorenzo i sving 3. 

Ud på løbet sidste omgang viser Lorenzo at han mener business. Han passerer Marquez op ad langsiden og indtager førerposition. Marquez forsøger igen i sving 3 med sit lille trick, men denne gang er Lorenzo nøjagtig så sen på bremsen, at han kan holde sig på ydersiden af Marquez gennem svinget, og trække fra ham hen mod sving 4.

Lorenzo er første mand i mål efterfulgt af Marquez, Dovizioso, Crutchlow, Petrucci og Rossi. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start