Kæmpe nederlag for Yamaha - taber pokalen på Sepang
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kæmpe nederlag for Yamaha på Sepang

Rossi taber pokalen
Steffen F. Olesen
04/11-2018 kl. 16:20

Med kun 2 løb tilbage inden MotoGP sæson 2018 kommer til ende, bliv der denne søndag morgen gået til stålet på Sepang International Circuit!

Jorge Lorenzo måtte desværre også denne gang sidde over grundet skader, men lad os håbe at han finder vej tilbage inden sæsonens sidste løb i Spanien d. 18/11.

Løbet:

Med reflekser så hurtig som en pumpet Kawasaki H2R, skyder Valentino Rossi godt fra start. Han er første mand gennem sving 1, og synes allerede efter få sving at have fundet en god rytme.

Bag doktoren ligger franskmanden Johann Zarco efterfulgt af henholdsvis, Jack Miller, Andrea Iannone, Andrea Dovizioso og til sidst Mark Marquez som startede i 7. position.

I sving 9 på første omgang går Marquez inden om Dovizioso i sving 9 hvor han placerer sig som 5'er. Ikke længe efter rykker han også forbi Iannone, som krampagtigt hænger i den nu forankørende Repsol Honda. Da de kommer ind i sving nummer 15 finder Marquez grænsen for hvor meget man kan presse sådan en GP racer efter blot én omgang. Marquez laver en fornuftig skrider på baghjulet og er lige ved at falde af cyklen. Men som så mange gange før trodser den lille spanier tyngdekræften og bliver i sadlen.

Andrea Iannone der imod, som stadig er som limet til bagenden af Honda'en, reagerer instinktivt og giver styret et lille puf da han ser situationen foran ham. Desværre for Iannone er det ikke fysisk muligt at lægge sådan en Suzuki længere ned uden konsekvenser. Iannone taber forenden, kurer af banen og udgår.

Marc Marquez har tydeligvis ikke i sinde at holde sig tilbage trods sin lille ”ups'er”.

På 2. omgang er han så sent på bremsen, at hvis undertegnede efterlignede ville det resulterer i en ekstra kogevask.

Men at være så sen på bremsen giver pote i racerløb og inden længe rykker Marquez op på 3. pladsen forbi Jack Miller.

2 omgange senere smutter Dovizioso også forbi Miller, som herved bliver sat ned på 5. pladsen.

Johann Zarco kommer bredt gennem sving 14 på omgang 5., hvilket giver Marquez muligheden for endnu en gang at rykke en placering frem. På samme omgang udgår Karel Abraham grundet tekniske problemer.

På efterfølgende omgang bremser Pedrosa sig forbi Miller i sving 1. Miller hænger i og forsøger gennem svinget at forsvare sin position men må se sig slået. Kort tid efter smutter Dovizioso og Rins også forbi Miller som nu er ude af top 6.

I sving 15 taber Michele Pirro forenden og må med ild i cyklen opgive at genoptage løbet.

Med 14 omgange tilbage smutter Alex Rins inden om Andrea Dovizioso og indtager 5. pladsen.

Halvvejs gennem løbet ligger Rossi stadig i front, med hele 1,1 sekund ned til Marquez på 2. pladsen. Har Rossi's team mon endelig knækket koden og fået tæmmet den Yamaha?

Hen over løbets næste 3 omgange bremser Rins sig forbi Pedrosa, som efterfølgende bliver overhalet af Viñales der kort tid før passerede Dovizioso.

Samtidig har Zarco problemer med at opretholde tempoet og falde længere og længere tilbage, hvorfor der i Suzuki's garage bliver holdt godt øje med fjernsynet.

Alex Rins har nemlig ikke sænket farten og haler lige så stille ind på franskmandens Tech3 Yamaha.

Mållinjen passeres ud på omgang 17, Rossi lægger cyklen ind i sving 1 og her sker det værst tænkelige scenarie. Valentino Rossi, som ind til nu har kørt et fuldstændig formidabelt løb uden nogen som helst form for fejl, løber tør for gummi på bagdækket. Rossi taber bagenden, glider af banen og inden han får slæbt maskinen på banen igen er han sat langt tilbage.

Marquez er altså nu manden i front og med hele 4,2 sekunder ned til Zarco på 2. pladsen, kan han tage den med ro og køre sikert i mål.

Inden løbet afsluttes når Alex Rins at passere Johann Zarco og herved trække Suzuki op på en flot 2. plads.

Marquez tager sejren efterfulgt af Rins, Zarco, Viñales, Pedrosa og Dovizioso.

Men skal man tage 1. pladsen for at have sejret? Nej, ikke nødvendigvis.

Hafizh Syahrin er hermed den første malajer der har deltaget i et MotoGP løb på Sepang.

Og selvom han ikke sluttede forrest i feltet, lykkedes det ham at kører sig fra 23. pladsen op på 10. pladsen, her på sin hjemmebane.  

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start