Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kæmpe milepæl for Rossi

Ud af Valentino Rossi’s 400 starter er han løbet med hele 115 sejre, og sikrede sig point i ikke mindre end 353 af løbene.

Steffen F. Olesen
25/10-2019 kl. 12:30

Nok er han kun 40 år gammel, men Valentino Rossi’s lange og historiefulde racer-karriere må siges at modsige hans egentlig unge alder. Ved weekendens løb på Philip Island i Australien cementerer doktoren sit navn i historiebøgerne med sin Gran Prix start nummer 400, og hertil udtaler manden selv: “It’s been a long, long time”

Valentino Rossi er uden diskussion i en klasse for sig selv, og der hersker heller ingen tvivl omkring om sporten kunne finde en bedre ambassadør.

De fleste andre ryttere går helt naturligt meget op i deres egen præstation på banen, samt teamets samlede resultater – men det er lidt anderledes med den neongule italiener. Sjældent har man set en racerkører – både på 2 og 4 hjul – der er så passioneret omkring sin sport, og det har sat tydelige spor i fanskaren. Uden for banen præger Valentino Rossi’s venlige væsen og imødekommende personlighed mindst lige så meget som hans engagement, hvilket for eksempel spejler sig i de 1,3 millioner Instagram posts med hashtagget VR46, hvor man kan finde alt fra nyfødte i Rossi outfit til memes som nedenstående.

Og selvom årene smuldrer mellem vore fingre, er Valentino Rossi stadig den eneste der kan bryste sig af at have snuppet titlen som verdensmester i både 125cc, 250cc, 500cc og MotoGP. Og som om det ikke var nok, så er han faktisk også ganske kyndig bag rattet i en rallycross bil.

Men Rossi holder ikke tips, tricks og erfaringer for sig selv. Næ, nej – han deler gladelig ud, og år efter år drager et utal af unge håbefulde motorsportsinteresserede til VR46 Riders Academy hvor de – fra blandt andre af manden selv – stopper sig med alskens input, i håb om at udvikle deres talenter.

Ud af Valentino Rossi’s 400 starter er han løbet med hele 115 sejre, og sikrede sig point i ikke mindre end 353 af løbene – det er imponerende! Og selvom 2019 sæsonen ikke på nogen måde har været en af de bedre for Valentino Rossi, så har han alligevel formået at placere sig som nummer 7 i den samlede stilling ind til videre.

Skriv et svar