Jonathan Rea tilbage i front grundet Bautista styrt
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Jonathan Rea tilbage i front

Rytterne styrtede på stribe
Steffen F. Olesen
06/07-2019 kl. 21:49

Resultatet af en våd omgang på Donington Park betød at Jonathan Rea for 76. gang kunne træde op på skamlens øverste trin, efter et fantastisk løb hvor han på intet tidspunkt kiggede sig over skulderen. End ikke da Alvaro Bautista styrtede på dramatisk vis.

En spektakulær start bragte Jonathan Rea ind i sving 1 som førstemand, foran Tom Sykes og Leon Haslam. Fjerdepladsen besad Loris Baz, og i de indledende omgange lå Alvaro Bautista på 5.

Som placeringerne efterhånden faldt på plads var Jonathan Rea allerede stukket af, og efter få omgange kørte han 2 sekunder hurtigere end sine konkurrenter – PR. OMGANG!

Bag sprinteren smuttede Loris Baz på omgang 2 forbi Leon Haslam, i jagten på en podieplacering. Det så også lyst ud for Leandro Mercado, der fra 14. startposition havde kørt sig op på ottende.

Jonathan Rea fortsatte sit guddommelige tempo, men på en eller anden måde lykkedes det Tom Sykes et par gange, nogenlunde at matche de omgangstider hans tidligere teamkammerat satte.

Men noget tydede på at Jonathan Rea ikke lod sig påvirke af hverken dårligt vejr eller konkurrenternes øgende tempo, og efter blot 8 omgange lød hullet ned til andenpladsen på beskedne 7 sekunder. Men Jonathan Rea kunne ikke tillade sig at lade rusen sige til hovedet, for med tiltagende regnvejr var kunsten at holde fokus.

På dette tidspunkt lå Tom Sykes på andenpladsen, og Leon Haslam kæmpede for sin 3. plads foran Loris Baz.

Pludselig styrede Thor sin hammer mod banen, og kørerne faldt på stribe. Jordi Torres styrtede på vådt græs i udgangen af sving 6. Også Sandro Cortese styrtede i sving 6, endda på selv samme omgang, dog i starten af svinget, som lod til at være en udfordring for flere af rytterne. I hvert fald styrtede Alvaro Bautista også i sving 6, og sikke et styrt!

De mange styrt gavnede naturligvis det midterste af feltet, med Leandro Mercardo fremrykket til 6. pladsen og Peter Hickman på syvende, efterfulgt af Michael Van Der Mark på 8.

Bag dem kravlede Alessandro Delbianco stille og roligt op gennem rækkerne og ind i top-10. Men mere vil have mere, og herfra gik jagten på de forankørende.

Jonathan Rea nappede sin Donington-sejr nummer 3, der samtidig udgør sejr nummer 76 i hans karriere. Tom Sykes smuttede over stregen som nummer 2, imens Leon Haslam måtte nøjes med en tredjeplads på hjemmebanen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start