Rea tager endnu engang VM-titlen og sikrer sig rekord
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Jonathan Rea napper 5 i streg

En løbssejr sikrede ham plads i historiebøgerne.
Steffen F. Olesen
02/10-2019 kl. 10:10

For første gang i sin World Superbike karriere startede Toprak Razgatlioglu fra pole position, under weekendens andet World Superbike løb på Magny Cours i Frankrig. Desværre var Toprak Razgatlioglu ikke lige så hurtig på aftrækkeren som i de to foregående løb, og han blev derfor allerede inden løbets første sving, passeret af manden der havde endnu en verdensmesterskabstitel for øje.

Jonathan Rea var altså første mand gennem sving 1, men inden længe blev han sat på plads af Michael Van Der Mark, som udnyttede slipstrømmen og smuttede forbi ved hårnålen.

På efterfølgende omgang ramte katastrofen vinderen af løb 1, da hans Kawasaki lavede en ordentlig skrider over baghjulet i udgangen af sving 13.

Imens Toprak Razgatlioglu kæmpede ihærdigt for at få styr på dyret, så Alvaro Bautista sig magtesløs i forsøget på at undgå den grønne foran ham, og de begge måtte en tur af banen.

Med ordene ”BAUTISTA OUT” på pit-tavlen vidste Jonathan Rea, at en løbssejr ville sikre ham en plads i historiebøgerne, da det herved ville være første gang i World Superbike, at en rytter ville nappe VM-titlen 5 gange i streg.

Michael Van Der Mark vidste udmærket godt hvad der lå i kortene, og man må sige at han gav  Jonathan Rea kamp til stregen, da han formåede at holde den regerende verdensmester bag sig indtil de ramte Imola chikanen på sjette omgang, hvor Jonathan Rea listede forbi. Men hen ad den bagerste langside viste Michael Van Der Mark hvad sådan en Yamaha er gjort af, da han gav den en over nakken og fik så meget fart i maskinen, at han kunne drage nytte af fordelen og på omgang 8 igen smutte i front.

Da rytterne havde kørt omkring halvdelen af den samlede løbsdistance forsøgte Jonathan Rea igen, men Michael Van Der Mark kørte defensivt og angrebet bar ikke frugt i første omgang. Allerede i næste sving lykkedes det dog Jonathan Rea at komme forbi, og nu blev der for alvor fyret op under maskineriet.

Michael Van Der Mark var ikke længere tæt nok på løbslederen til at kunne placere sig i slipstrømmen, og Jonathan Rea havde nu skabt den minimale afstand ned til nummer 2 som han behøver for at kunne stikke af, og inden løbet blev flaget af førte Jonathan Rea med mere end 1 sekund.  

Men selvom vinderen af mesterskabet er fundet skal vi lige huske på, at der jo stadig er 2 løb tilbage på kalenderen inden sæsonen er ovre.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start