Jonathan Rea får royal anerkendelse - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Jonathan Rea får royal anerkendelse

Den seksdobbelte WSBK champ har nu modtaget begge de britiske ordner MBE og OBE, og mener at den sidste kan hjælpe ham med at være fokuseret på at holde sig forrest i WSBK feltet.
CO
15/10-2022 kl. 04:59

I motorsportens verden høster racerkørerne først og fremmest anerkendelse fra motorsportsentusiaster, og i bedste fald med pokaler for løbssejre og titler.
Men enkelte racerkørere træder yderligere et skridt op, og opnår derudover royal anerkendelse.

Sidstnævnte skete for nylig igen, igen for den seksdobbelte FIM Superbike World Champion Jonathan Rea, som var et smut forbi The Blue Drawing Room på Buckingham Palace til en ceremoni, hvor den 35-årige nordirske Kawasaki kører modtog den britiske orden Order of the British Empire (OBE), som blev overrakt af den nye Kong Charles eneste søster prinsesse Anne.
Og det var et stolt øjeblik for Jonathan Rea. 

Situationen var dog ikke helt uvant for den nordirske racerkører, som i 2017 modtog den lidt lavere rangerede britiske orden Member of the Order of the British Empire (MBE).

Jonathan Rea som havde følgeskab af fruen Tatiana Weston udtalte i forbindelse med anerkendelsen, at han var oprigtigt ydmyg og beæret over igen at være blevet anerkendt.
Det føltes angiveligt kun som et sekund siden han modtog sin MBE fra prins William på Buckingham Palace, og racerkøreren beskrev, at det var helt fantastisk, at tilslutte sig de få legender som har opnået noget tilsvarende.

Jonathan Rea og frue med den fine orden

Eksklusivt selskab
Det er da også et eksklusivt selskab nordireren indlemmes i, hvor Jonathan Rea som blot den anden World Superbike kører efter Carl Fogarty er udnævnt til MBE, og hvor kun afdøde Joey Dunlop tidligere er hædret med både MBE og OBE.

Et privilegie
Jonathan Rea er citeret for også at udtale, at det vat et privilegie, at blive udnævnt til OBE ved den afdøde Queen Elizabeth’s New Year’s Honours, og at modtage ordenen ikke blot på sine egne, men også på sin families, Kawasaki Racing Teams, og alle sine fans vegne.

Kaster glans over roadracing
Det er i følge racerkørerens eget udsagn en stor mulighed for, at kaste glans over motorcykelræs i verdensklasse og specielt det talent, som kommer fra Jonathan Rea’s egen del af verden.
Derudover vil det efter Rea’s eget udsagn hjælpe ham med at forblive fokuseret og kæmpe blandt de forreste i World Superbike Championship.

Ligger på tredjepladsen i WSBK
Og det kan da også godt være, at Jonathan Rea trænger til et lille boost.
Alvaro Bautista indtager i øjeblikket førstepladsen i WSBK med 448 point, Toprak Razgatlioglu holder andenpladsen med 392 point, og Jonathan Rea er i øjeblikket med 366 point henvist til tredjepladsen.
Jonathan Rea har altså 82 point færre end Alvaro Bautista.

Næste afdeling af WSBK køres på Circuito San Juan Villicum i Argentina 21.-23 Oktober, og derefter resterer der blot to afdelinger på hhv. Pertamina Mandalika i Indonesien 11.-13. November og på Phillip Island i Australien 18.-20. November.

Stort tillykke til Jonathan Rea med den kongelige anerkendelse i form af OBE, og det bliver spændende at se, om udnævnelsen får ham til at give den ekstra gas.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start