Dakar: Jes Munk - Et år er gået
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

JES MUNK: DAKAR D-1

Et år er gået. Samme dato, samme land, samme overskrift…
Jens Munk
31/12-2011 kl. 12:00

Den 31. december 2010 gjorde Jes Munk bekendtskab med Buenos Aires, Dakar løbet, de hundredvis af deltagere, de tusindvis af assistance medarbejdere, hæren af køretøjer gjort parat til den store fest og den kæmpe organisation bag det hele. Et år senere er han tilbage, mere sindsrolig og bedre organiseret, men mindst ligeså entusiastisk.

”Jeg har drømt om Dakar i et år, fortæller danskeren med stjerner i øjnene. Nu er jeg her endelig igen! Den følelse man har, når man skal deltage i verdens sværeste og største rally er ubeskrivelig. Det er fantastisk at være her blandt alle de andre deltagere, som jeg nu skal dele denne uforglemmelige oplevelse med!”

”I år ønskede jeg en bedre organisation og en smule selvstændighed. Vi oprettede derfor et lille team udrustet med en Sprinter 4×4 og al det nødvendige materiale for at få tingene til at gå så glat som muligt.”

”Min mekaniker, Gilbert Ollivier, ankom til Buenos Aires i tirsdags ligesom mig selv. Judith hentede os i lufthavnen, og så kørte vi til Delta Dock, en 100 km derfra, for at hente lastbilen og motorcyklen, der ankom med båd. Derfra tog vi til Mar del Plata (540 km væk). Jeg kørte på motorcyklen i 150 km på motorvejen for at køre den nye motor til. Derefter havde vi to dage for at forberede motorcyklen, få alle tingene på plads og tage imod resten af team’et.”

Den seriøse dansker og hans X-Rage Racing Team har nemlig tiltrukket to unge franskmænd, allerede godt kendt på Dakar: Mika Pisano og Mathieu Serradori, samt deres mekaniker, Laurent Dupas.

”Jeg er rigtig glad for at tage imod Mika og Mathieu. De har begge en stor Dakar erfaring og giver mig mange nyttige informationer. Jeg kendte allerede Lolo (Laurent Dupas) fra mit første Pharaon løb, hvor han var min mekaniker. Vi er altså et dansk team… med franskmænd!”

Og medens Jes Munk og hans team gør de endelige forberedelser, er den argentinske badeby Mar del Plata, hvor Dakar løbet starter, også gjort klart til fest.

”I går, fredag, gik vi problemløst gennem de tekniske og administrative godkendelser. Gilbert havde forberedt min KTM’er så den var perfekt. Jeg føler mig meget mindre stresset i år. For det første ved jeg, hvad der venter mig, og for det andet føler jeg mig meget tryg med vores team, der ved eksakt hvad det laver og hvad der forventes.”

I dag kl.13:30 er der briefing og så paraden foran podium’et. I morgen starter vi så med en etape på 800 km, med 54 km speciale i vandkanten. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at sætte mig op på motorcyklen og komme i gang!”

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start