Italiensk racerløb kun for kvinder - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Italiensk racerløb kun for kvinder

I Italien giver man talentfulde kvinder med benzin i blodet en mere økonomisk overskuelig mulighed for at køre racerløb.
Steffen F. Olesen
05/12-2022 kl. 09:49

I støvlelandet mod syd har man netop annonceret en 300-kubiks racing serie kun for kvinder.
Serien er en del af CIV, og går under den fulde betegnelse Campionato Italiano Velocità Femminile, som på godt dansk frit oversættes til italiensk hastighedsmesterskab for kvinder.

Klassen for kvindelige damer med benzin i blodet bliver angiveligt oprettet som et svar på den stigning i kvindelige motorcyklister, der på verdensplan har været ret eksplosiv over de seneste år.
For det er slet ikke nogen hemmelighed, at flere og flere kvinder finder fornøjelse ved at springe i sadlen på en jernkrikke, og rundt omkring dukker der år efter år events, festivaller og ganske almindelige køreture op, som udelukkende er for kvinder.
Men nu skal der tilsyneladende mere fokus på hardcore racing.

Det er dog ikke helt nyt, at man afvikler racerløb kun med kvinder, for et Europamesterskab i den kaliber er faktisk blevet afviklet tre gange.
Dette skete på samme niveau som flere af de internationale mesterskaber vi er godt bekendt med, og er på ingen måde Road Racing på hobbyplan.
Og så kan du måske gætte, at det koster en slags penge, hvis man skal køre med, hvorfor en stor gruppe talentfulde kvinder ikke har kunnet deltage, selvom lysten uden tvivl er det, og måske endda også evnerne.

Netop det, er én af grundene til at man har oprettet den nye serie, som skulle være langt mere økonomisk overkommelig, men samtidig med mulighed for at rykke op i rækkerne.
For selvom CIV tilgodeser de kvinder som ikke har budget til at rejse hele Europa rundt for at udleve deres passion, og udelukkende bliver afholdt i Italien, så vil tre af de i alt seks løb blive afviklet sammen med førnævnte Europamesterskab, så de der deltager i den nye serie kan forsøge at matche tempoet mod professionelle kørere.

Giovanni Copioli, der er præsident for IMF siger i en udtalelse til det italienske medie Moto.it, at det er ham en fornøjelse at annoncere fødslen af denne serie, og at han er sikker på, at deltagerne vil give publikum spændende racerløb på højt niveau.

Og det er vi slet ikke i tvivl om, at han har ret i. For gennem rigtig mange år med Road Racing på baner over hele Europa har vi oplevet en lang stribe kvindelige kørere, som uden problemer kunne give selv den mest garvede mandlige landevejsracer baghjul.

Et fantastisk initiativ, som vi da gerne så implementeret i flere lande, og i særdeleshed også herhjemme.

Løbskalender:
– Løb 1: 30. April 2023 – Misano World Circuit “Marco Simoncelli”
– Løb 2: 11. Juni 2023  – Magione Autodromo dell’Umbria
– Løb 3: 2. Juli 2023 – Modena Racetrack
– Løb 4: 3. September 2023  – Mugello Circuit
– Løb 5: 17. September 2023  – Varano de’ Melegari “Riccardo Paletti” Racetrack
– Løb 6: 8. Oktober 2023 – Enzo and Dino Ferrari Imola International Racetrack

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start