Moto GP: Intet afgjort endnu efter Moto GP i Japan

Intet afgjort endnu efter Moto GP i Japan

MotoGP i Japan. Sådan gik det.
Thomas B
14/10-2012 kl. 19:15

Man må sige at Dani Pedrosa gør hvad han kan for at indhente Jorge Lorenzo's VM-føring i MotoGP, med sejre i de seneste 3 ud af 4 løb. Før denne weekend havde Lorenzo et forspring på 33 points. Det er nu reduceret til 28 points med Pedrosa's friske sejr på Motegi i nat, dansk tid. Pedrosa's 5. sejr i år og ny rekord for ham i en MotoGP-sæson.

Lorenzo havde pole og tog føringen i løbet, men Pedrosa gik forbi på 11. omgang og øgede derefter til over 4 sekunder inden målstregen. Selv om Pedrosa virker klart hurtigst for tiden, kan det se nærmest umuligt ud at nå at vinde titlen. For Lorenzo er klart næsthurtigst og skal således blot køre 2. pladser hjem, de sidste 3 løb, for at vinde titlen med 13 points forspring.

Et godt hul og solokørsel imellem de 2 forreste, men kamp om 3. pladsen, lige til det sidste. Det startede med Spies på 3. pladsen, men allerede på 2. omgang kørte han i gruset og blev smidt af kværnen, da han ramte barrieren. Derefter kæmpede Crutchlow og genopstandne Stoner længe om 3. pladsen, men Stoner kørte træt pga sin fodskade og faldt bagud og blev passeret af Bautista, som kom op til Crutchlow. Med 5 omgange igen gik Bautista forbi, men Crutchlow kom igen og de byttede plads et par gange, indtil Crutchlow på sidste omgang løb tør for brændstof og måtte parkere maskinen og blaffe hjem (blev taget op af Lorenzo). Således fik Bautista sin 2. podieplads i MotoGP i år.

10 sek efter Bautista kom Dovizioso på en 4. plads. 4 sekunder senere kom Stoner og endnu 4 sek. efter kom Bradl, 2 sek. foran Rossi. 10 sek efter Rossi trillede en fortsat skadet Hayden i mål som nr. 8.

Moto2 blev en gyser, som så ofte før. Dramaet begyndte i selve startøjeblikket, da Marquez ikke havde fået maskinen i gear og holdt stille, da hele feltet undtagen 2 drønede forbi ham. Fra en 30. plads rykkede Marquez i løbet af første omgang op på en 10. plads og på 2. omgang tog han 3 mere.
Espargaro havde pole, men havde lidt problemer i starten af løbet og blev passeret af teamkollega Rabat, Toni Elias og Scot Redding, men fik sig kæmpet op på 2. pladsen efter Rabat. På 8. omgang havde Marquez fanget Espargaro og gik forbi da Espargaro's fodhviler gik i jorden og nær havde kostet et styrt. På 11. omgang (ud af 24) gik Marquez i føring ved at tage Rabat på langsiden.

Marquez begyndte at få et lille hul, men Espargaro gik også forbi Rabat og optog forfølgelsen. Med 6 omgange tilbage havde Espargaro fanget Marquez, men det lykkedes aldrig at komme forbi. Et desperat forsøg, 3 omgange fra mål var en my fra at ende med sammenstød og fællescrash og Marquez fik derefter et hul. Men Espargaro kom igen helt op til ham på sidste omgang og forsøgte igen at passere, men det lykkedes ikke og Marquez vandt med 0.4 sekund og har nu et VM forspring på 53 points med 3 løb tilbage.
Rabat blev nr. 3 foran Redding og Luthi. Toni Elias styrtede.

Moto3 startede forsigtigt, men endte i det helt store rabalder. En gruppe på 7 kom afsted, incl. de tre førende i tabellen, Cortese, Salom og Maverick, der alle holdt lav profil bagerst i gruppen, i første halvdel af løbet. Der blev byttet placeringer hele tiden, men uden den store dramatik. Kent og Folger skiftedes til at føre.
Senere faldt Khairuddin fra og Maverick og Cortese begyndte at røre på sig og byttede plads et par gange.

De sidste 3 omgange var det regulær herrefight og på allersidste omgang eksploderede det hele. I første sving ville 4 kørere side om side først ind i svinget. Folger havde bedst fart på ydersiden af flokken, men allerinderst kom Salom og smuttede forbi de 2 i midten, Cortese og Tonnucci, og det passede lige med at han ramte Folger for fuld knald lige i siden, så både kørere og mc'er fløj af banen og slog koldbøtter.
Cortese kom dermed i føring, Salom (nr 2 i VM-stilling) var ude og Maverick (nr 3) uden for podium, hvilket ville betyde VM titel 2012 i hus, hvis det holdt den sidste halve omgang hjem.

Men det gjorde det ikke, for 2 sving senere var der igen trængsel om at komme først ind i svinget. Kent smuttede rent forbi Cortese og Tonnucci møvede sig forbi og i udgangen af svinget forsøgte Cortese så at komme igen på Tonnucci, og de stødte sammen og Cortese væltede, Tonnucci nær også. Cortese kom op igen og kørte i mål som nr. 6. Blev ikke verdensmester, denne weekend, men har nu et forspring på 56 points.
Vinder af dagens løb blev Cortese's teamkollega, Danny Kent foran Maverick og Tonnucci.