Hat-trick for Marc Marquez

MotoGP på Indianapolis 2013
Thomas B
19/08-2013 kl. 11:30

Marc Marquez er ustoppelig og bliver ved at dominere MotoGP i sin rookie-sæson. Har nu vundet 3 løb i træk – og alle 3 løb i USA, incl. Austin tidligere på sæsonen.

Marquez var hele weekenden hurtigst i træning og havde pole i ny banerekord-tid. Fik en dårlig start og lå 3'er efter Lorenzo og Pedrosa, men på 8. omgang gik han forbi Pedrosa og fire omgange senere forbi Lorenzo og i spidsen og der blev han, resten af de 27 omgange. Lorenzo og Pedrosa gav sig ikke uden kamp og hang på i 4-5 omgange, hvorefter Marquez begyndte at trække væk. Pedrosa gik forbi Lorenzo med 2 omgange igen og tog 2. pladsen.

Marquez øgede dermed sit VM-forspring fra 16 til 21 points over teamkollega Pedrosa.

Rossi havde en skidt kvalifikation og holdt nr. 9 på gridden. I starten af løbet gik det ikke meget bedre. Midt i løbet kørte han en del omgange uden kontakt til andre, 4 sek. efter Bradl på 6. pladsen og 3-4 sek. foran Ducati'erne, men mod slutningen fandt Rossi rytmen og spolede de forankørende ind.
Med 6 omgange tilbage kom han op til Bradl og gik straks forbi. 2 omgange senere fangede han Bautista og Crutchlow, der havde kæmpet indædt de sidste mange omgange.

På de 2 sidste omgange kom Rossi forbi dem begge to, men Crutchlow kom igen på sidste omgang. Men i de sidste chikaner på sidste omgang fik Rossi igen klemt sig forbi og tog 4. pladsen.

Moto2 handler mest om kampen om VM-titlen imellem Scott Redding og Pol Espargaro og de holdt godt øje med hinanden. Allerede i kvalifikationen var der optræk til ballade, da Espargaro lå og lurede på Redding og fulgte efter ham. Men Redding slap fri og tog pole i sidste minut.

I løbet var det Nakagami, der kom bedst afsted og opbyggede et forspring på godt 1.5 sekund til forfølgerne, Redding, Espargaro, Terol, Aegerter og Rabat.

Sådan var stillingen de næste 12 omgange, hvor Espargaro gik forbi Redding på langsiden. Men han kunne ikke nærme sig førende Nakagami. I stedet begyndte Rabat at rykke bagfra og gik forbi hele flokken i løbet af de næste 6-7 omgange og vandt løbet foran en skuffet Nakagami.

Endnu mere skuffet var Espargaro, idet han blev overhalet af Redding, 3 omgange fra mål og dermed kom endnu længere bagud i VM-stillingen.

I Moto3 skilte tre kørere sig ud og trak væk. Vinales, Marquez (bror til Marc) og Rins. De skiftedes til at føre hele løbet og Rins trak det længste strå til sidst.