Jorge Lorenzo tager sejren på Catalunya - MotoGP 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Gode gamle Lorenzo er tilbage!

Utroligt hvad en ny tank kan udrette
Steffen F. Olesen
17/06-2018 kl. 20:58

Jorge Lorenzo fik kort før forrige løb, udskiftet den glasfiber skal der omgiver tanken på Ducati'en. Formålet med udskiftningen er at han nu ikke skal bruge nær så mange kræfter på at holde sig på cyklen, men i stedet kan koncentrere sig om rent faktisk at køre løbet. Tilsyneladende har beslutningen givet pote.

Løbet:

I forreste række på Catalunya i Spanien har vi Lorenzo i pole efterfulgt af henholdsvis Marquez, Dovizioso, Viñales, Iannone og Petrucci. Starten går og Marquez er første mand i sving 1, men bliver hurtigt udbremset og passeret af Iannone. Desværre for Iannone kan han ikke holde den planlagte linje og kommer meget bredt ud af svinget, hvorved han lukker Marquez og Lorenzo forbi. Op ad langsiden ud på omgang 2 spiller Lorenzo med Ducati'ens muskler, napper føringen fra Marquez, umiddelbart inden sving 1. 

Valentino “The Doctor” Rossi kører også på den store klinge og formår at placere sig som nummer 3, ved at gå forbi Iannone. I forsøg på at generhverve sin tidligere placering, får Iannone ikke hold på sin maskine og går vildt bredt, hvorfor han falder ned på 7. pladsen. 

På omgang 2, 3 og 4 styrter Mika Kalio, Sylvain Guintoli og Thomas Luthi i sving 14, 7 og 3. Blot 2 omgange senere taber Aleix Espagaro forenden så hårdt, at han mister grebet om styret, og derfor ingen chance har for at redde situationen. Man skulle tro at der var tale om perler på en knækket snor, for endnu 2 omgange senere styrter Xavier Simeon i sving 1. Vi går nu ud på omgang 9 og der er vel ingen grund til at stoppe legen her? Nej, nej… Dovizioso styrter fra 4. pladsen under nedbremsning til sving 5 og forærer Rossi sin plads på skamlen. 

Stillingen er nu som følger: Lorenzo, Marquez, Rossi, Pedrosa, Petrucci og Crutchlow. Alt imens Lorenzo har lagt en distance til Marquez på omtrend et sekund, snupper Crutchlow 5. pladsen fra Petrucci, men må på næste omgang give placeringen tilbage. På samme omgang resignerer Alex Rins og vælger at køre i pit. 

Med 11 omgange tilbage bliver Petrucci sat på plads af både Zarco og Viñales. Zarco ligger nu i top 6. Viñales rykker kort forbi Zarco, men falder hurtigt tilbage igen. På omgang 15 kolliderer Takaaki Nakagami og Bradley Smith da Nakagami går inden om, men taber forenden lige foran Smith og kollision er uundgåelig. 

Desværre for Tito Rabat bryder hans Ducati i brand op ad langsiden, ud på omgang 19. 

Rabat navigerer maskinen ud i gruset og hopper af inden han bliver skudt til Bloksbjerg. 

Og lad os da lige tilføje et par stykker mere til listen. På omgang 20-21 vælger Jack Miller at trække sig og kører i pit, Franco Morbidelli styrter i sving 2 og Hafizh Syahrin highsider i sving 4. Det betyder at der, på de sidste 3 omgange, kun er 14 deltagere tilbage i løbet. Få omgange inden løbets afslutning triller Viñales inden om Zarco og hapser 6. pladsen. Det ternede flag passeres og Lorenzo tager sin podie placering nummer 150, Marquez ruller ind som nummer 2, Rossi kørte den forærede 3. plads sikkert i mål, Crutchlow tager 4. pladsen, Pedrosa 5'er og Viñales som mand nummer 6.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start