Første kvindelige fuldtids SuperSport kører
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Første kvindelige fuldtids WSSP kører

Maria Herrera kører både MotoE og SSP i 2019
Steffen Olesen
11/01-2019 kl. 08:00

Globalt er andelen af kvindelige motorcyklister i imponerende vækst.

Vi har i nogle år set en vækst i antallet af motorcykler indregistreret af kvinder, samt et voksende antal foreninger og klubber for kvindelige motorcyklister.

Men det er ikke kun i miljøet for gademotorcykler at kvinderne gør deres entre.

Her på MagaCin kunne du sidste efterår læse, hvordan den 21 årige spanier Ana Carrasco skrev sig selv ind i historiebøgerne, da hun i ligeværdig konkurrence med knejterne løb med titlen som World Supersport 300 champ i 2018.

Maria Herrera bliver historien første fuldtids SSP600 kører

Den 22 årige spanske racerkører Maria Herrera der lige som Ana Carrasco deltog i SSP 300 i 2018, var egentlig indstillet på at skive kontrakt med Kawasaki og køre endnu en sæson i SSP 300, men blev behageligt overrasket da hun pludselig fik tilbud om at køre i World SuperSport 600 klassen på en Yamaha R6 i 2019.

Maria Herrera HAR underskrevet kontrakten, og bliver dermed historiens første kvindelige fuldtids World SuperSport 600 kører.

Og så skulle man egentlig tro at den unge racerkører havde nok at se til. Men Herrera havde faktisk allerede inden skiftet til SSP 600 skrevet kontrakt om også at køre FIM MotoE i 2019… en kontraktlig forpligtelse hun har tænkt sig at leve op til.

Det bliver for fedt med en ekstra dimension, hvor kvindelige kørere giver knejterne kamp til stregen.

Vi følger naturligvis op med kalender for afvikling af løb i de forskellige klasser snarest muligt, så hold øje med kanalen her. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start