Første gang med motorcykler - Silk Way Rally 2019
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Første gang motorcykler deltager

Silk Way Rally 2019
Steffen Olesen
07/07-2019 kl. 10:55

10 dage med gashåndtaget i bund, hvor ruten går fra Rusland via Mongoliet til Kina.

Sådan lyder opskriften på Silk Way Rally 2019, der afvikles for niende gang, og indtil nu har været forbeholdt konservesdåser med fire hjul.

Motorcyklerne inde i varmen

Men i 2019 har piben fået en anden lyd, for i år er motorcyklerne blevet lukket ind i varmen, og 24 kørere er stillet til start. Og de er faktisk allerede i gang, for startskuddet går i dag lørdag d.7 Juli.

I år er er løbet optaget på FIM Cross-Country kalenderen, og er det 2. planlagte løb i rækken af fire, hvor det første løb af stablen d. 30. Marts i Abu Dhabi. KTM fabrikskøreren Sam Sunderland som i øjeblikket fører serien, er meget begejstret for den nye udfordring.

Se videoen hvor Silk Way Rally 2019 byder motorcyklerne velkommen herunder.

“Vi starter i bjergene i Rusland, kører gennem de mongolske sletter, og passerer det ternede flag i Kina. Det ser ud til at blive et meget langt og krævende løb, og vi ved ikke hvad vi kan forvente, da det er første gang motorcyklerne deltager. Så vi er lidt på dybt vand, men jeg føler virkelig vi er godt forberedt. Det er herligt at tage en udfordring som denne op, og det er udfordringer som disse jeg elsker ved vores sport”.

Sådan lyder det det frit oversat fra englænderen, der i 2017 vandt Dakar rallyet.

Kvindelig daltagelse

I løbet deltager fire fabriksteams fra KTM, Honda, Yamaha og Husqvarna. Dem der tror at det krævende Cross-Country ræs er forbeholdt benhårde, kompromisløse viljestærke alfa-hanner må tro om igen. For blandt de 24 kørere i det krævende FIM Cross-Counrty race, er der nemlig også skrappe kvindelige deltagere.

Spanske Laia Sanz der kører KTM, har flere VM titler i Trial på CV'et. Russiske Anastasia Nifontova var i 2019 den første kvindelige Dakar deltager på to hjul til at fuldføre i sin klasse uden assistance, og Gabriela Novotna var ved Dakar 2018 den første tjekkiske kvindelige deltager.

Vinderen kåres d. 16/7

10 dages krævende strabadser og fede oplevelser for deltagerne, hvor der ifølge Silk Way Rally's hjemmeside tilbagelægges 5007,96 km, med start i Irkutsk i Rusland dags dato, og det ternede flag passeres d. 16/7 i Dunhuang – Kina.

Fedt nok at motorcyklerne nu også deltager i dette rally.

Læs mere om Silk Way Rally her, hvor du også kan få et overblik over ruten, se en “live track map” og meget andet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start