Fed bonus for VM-titel - MotoGP comeback en mulighed
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fed bonus for WSBK VM-titel

Bautista kan sikre sig MotoGP comeback
Steffen Olesen
22/04-2019 kl. 10:15

Den tidligere 4-dobbelte WSBK verdensmester Carl Fogarty, spåede med stor visdom i et interview i 2018 med det tyske online medie Motorsport.com, at den spanske racerkører Alvaro Bautista var den eneste udfordrer, der kunne give Jonathan Rea kamp til stregen i 2019 FIM World Superbike.

Carl Gogarty udtalte i samme forbindelse, at Bautista er en stærkere kører end teamkollegaen Chaz Davies.

Ordene faldt i forbindelse med en snak om den nye Ducati V4R, og der er vist ingen tvivl om at Alvaro Bautista indtil nu har fået det maksimale ud af Ducati Superbike raceren, da han er godt på vej til bekræfte Carl Fogarty's spådom.

Om Bautista

34 årige spanske Alvaro Bautista er nu heller ikke nogen hr. hvem-som-helst. Racerkøren har 16 års erfaring fra MotoGP paddocken, og sikrede sig i 2006 titlen som 125cc verdensmester med tre resterende løb i kalenderen.

Efterfølgende blev det til tre år i  250cc GP, inden han i perioden 2010-2018 konkurrerede i MotoGP klassen.

Med mere end 150 starter i MotoGP, har spanieren medbragt oceaner af erfaring til FIM World Superbike serien.

En perfekt cocktail

Ducati må prise sig lykkelige for at have hyret Bautista som fører af den forrygende nye Ducati V4R racer.

Hvor teamkollegaen Chaz Davies har knap så imponerende tag på den nye Ducati, synes Alvaro Bautista og den omdrejningsvillige firecylindrede Ducati nærmest at smelte sammen i skøn harmonisk forening.

Den perfekte coctail af mand og motorcykel har i starten af sæsonen 2019 vist sin suverænitet, ved overlegent at slagte samtlige konkurrenter i WSBK serien.

WSBK kontrakt med klausul?

Fortsætter Alvaro Bautista den overlegne stil i 2019 FIM World Superbike serien, får både racerkøreren og Ducati bosserne imidlertid noget at spekulere over ved sæsonafslutning.

Ingen tvivl om at Ducati i øjeblikket er mere end tilfredse med Bautista's signatur på WSBK kontrakten, men kontrakten indeholder i følge det italienske medie GPOne – udover en bonus på €200.000,- en klausul der kan forårsage hovedbrud inden racing-sæsonen 2020.

Hvis Alvaro Bautista fastholder sejrsstimen og vinder årets WSBK mesterskab, så er spanieren nemlig i følge kontrakten sikret et sæde på en Ducati fabriksracer i MotoGP klassen i 2020.

Spekulationer i vente

Et ekstra incitament for Bautista til at snuppe WSBK titlen i år, en bekymring for Ducati bosserne om hvem der i givet fald skal køre Ducati raceren i 2020 WSBK, samt spekulationer blandt Danilo Petrucci og Andrea Dovizioso om hvem der ryger ud.

En fed bonus

Altså en fed bonus oven i hatten for Alvaro Bautista der i skrivende stund komfortabelt fører VM stillingent, hvis han sikrer sig 2019 WSBK titlen.

Bautista er i øjeblikket noteret for 236 point, imens førhen suveræne Jonathan Rea på Kawasaki har skrabet 183 point sammen.

Vi tror på at Alvaro Bautist er mere end almindeligt ansporet til sikre sig 2019 WSBK mesterskabet i år… hvad tror du? 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start