FB Corse i ilden ved Valencia test - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

FB Corse i ilden ved Valencia test

Subjektive krav for deltagelse i MotoGP
CO
09/03-2010 kl. 08:59

Tiden er kommet for FB Corse som i perioden 15.-17. marts debuterer på Valencia, og dér skal bevise for Dorna og IRTA at teamet har hvad der kræves for at køre ræs i MotoGP klassen.

Den 17. marts vil DORNA’s Franco Uncini og en IRTA repræsentant være til stede, med det formål at vurdere FB 01’s konkurrencedygtighed, ved det der tidligere blev betegnet som en ’tidtagnings test’.

Oprindeligt blev der givet udtryk for at dette betød at DORNA og IRTA var interesserede i at se om Garry McCoy kunne sætte en omgangstid som var mindre end 3 sekunder langsommere end sidste sæsons langsomste kvalificeringstid i MotoGP, men dette krav oplyses nu ikke at være gældende.

Flere løbsserier indenfor motorsporten har lignende parametre for at vurdere konkurrencedygtighed, og det var forventet at en lignende målestok skulle anvendes i dette tilfælde, hvilket ville betyde at FB Corse skule kvalificere sig med en tid på ca. 1´35.00.

Imidlertid har DORNA’s Franco Uncini nu præciseret nøjagtig hvordan teamets indsats vil blive vurderet den 17. marts, og har affærdiget at en tidsgrænse vil blive brugt.

Franco Uncini har i den forbindelse udtalt:

“Sandheden er at der ikke er nogen tidsgrænse, og rygterne om at teamet skulle klare en 3 sekunders tidsgrænse taler ikke sandt. Hvordan skulle man kunne vurdere en motorcykels debut på denne måde? Hvis tiden sagde +3,01 sekund skulle vi bortdømme den, og med en tid på +2,09 ville den få tommelfingeren op? Det er lige så meget et spørgsmål om pålidelighed som performance.

Omgangstiderne er selvfølgelig en faktor, men det er mindst lige så vigtigt at motorcyklen holder.

Hvis FB01 er hurtig men udgår efter 5 omgange, så er det er problem.

At raceren er konkurrencedygtig og forbliver på banen er målet, så den samlede vurdering vil bero på det overordnede indtryk.”

Selv om en mere subjektiv vurdering nu ligger til grund for FB Corse’s fremtidige deltagelse i MotoGP klassen, er der dog ingen tvivl om at teamet stadig har en stor opgave foran sig.

Vi krydser fingre for FB Corse, og håber at høre brølet fra den trecylindrede motor i sæsonens første MotoGP løb.

Del med en ven

0 personer snakker om “FB Corse i ilden ved Valencia test

  1. Blot til info.

    FB kommer af hhv. Andrea Ferrari og Sergio Bertocchi, ejerne af FB Corse og Corse er italiensk for Racing.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start