Fatalt styrt i Dakar Rally - Paulo Goncalves afgået ved døden
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fatalt styrt i Dakar Rally

Dakar Rally har krævet sit første offer siden 2015
Steffen F. Olesen
12/01-2020 kl. 20:55

Den 40-årige portugisiske kører Paulo Goncalves styrtede efter at have gennemført 276 kilometer af den syvende, og udfaldet af ulykken endte desværre fatalt.

Blot otte minutter efter arrangørerne blev bekendt med ulykken ankom en helikopter til stedet, men desværre stod racerkørerens liv ikke til at redde.

En officiel udtalelse fra arrangørerne af Dakar Rally fortæller at Paulo Goncalves blev erklæret død på hospitalet, efter han på stedet blev fundet bevidstløs som følge af et hjertestop.

“The entire Dakar caravan would like to extend its sincere condolences to his friends and family”

 

Det var 13. gang Paulo Goncalves deltog i Dakar Rally, og han var en yderst kompetent kører; Faktisk så god at han flere gange har placeret sig i top 10, og for fem år siden placerede sig som to’er.

I år kørte han under Hero Motorsports Team Rally’s farver, og gik ind til etape 7 ud af 12 – fra Riyadh til Wadi Al Dawasir – med en overordnet placering som nummer 46.

Paulo Goncalves er den første kører der er afgået ved døden under Dakar Rally siden argentinske Michal Hernik i 2015, og ulykken kommer ovenpå Sam Sunderland’s styrt i sidste uge hvor han skadede både ryg og skulder under femte etape, hvorfor han var nødsaget til at trække sig fra resten af konkurrencen.

Men Sam Sunderland har et sind som en ægte racerkører, og skriver følgende i et opslag på sin Instagram-profil:

“The pain of a crash is nothing compared to the pain of disappointment, unfortunately my race is over after a crash today at kilometre 180.”

Sam beskriver også ulykken hvor han i kampen om at vinde sjette etape i rally'et, egentlig følte at han havde hele situationen under kontrol, lige ind til han ramte en knold kamel græs der sendte cyklen sidevejs ind i en mere af slagsen, og et par kolbøtter senere havde han altså brækket fem ryghvirvler og et enkelt skulderblad.

Løbet som tidligere gik under navnet Paris-Dakar bliver i år holdt i Saudi Arabien for første gang, efter i et årti at være blevet kørt i Sydamerika.

Den sydamerikanske rute agerede substitut for den oprindelige afrikanske rute gennem Sahara ørkenen, da det blev vurderet den oprindelige rute simpelthen var for farlig. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start