BMW: Endnu en sejr - Aprilia og Biaggi fører VM

Endnu en sejr til BMW

Aprilia og Biaggi fører VM
¨Thomas B
29/05-2012 kl. 20:00

Superbike, Miller Motorsports Park, USA, 21 omgange: Checa “The Bull”, som 4 gange tidligere har vundet på Miller, var flyvende i løb 1 på Ducati'en og vandt komfortabelt foran Melandri og BMW'en. Biaggi kæmpede flere omgange med Rea før 3. pladsen var i hus. Polemand Smrz, der havde været hurtigst i de fleste træninger, fik en dårlig start og kom aldrig helt op til førergruppen. Endte som nr. 6, lige efter Laverty. Tom Sykes holdt 3'er på gridden, men gled bagud som løbet skred frem og blev tilsidst hentet af Supersport-verdensmester Davies, der blev nr. 7 med Sykes lige efter.

Løb 2 blev afbrudt efter 3 omgange pga styrt og grus og maskindele på banen. Og Checa styrtede fra en førsteplads på 5. omgang af restarten, kom op igen, men kørte senere i pit og udgik.
Ellers foregik det uden den store dramatik, selv om to af forrige rundes kamphaner mødtes igen. Melandri og Rea havde en intensiv kamp om førstepladsen i mere end halvdelen af løbet og først på sidste omgang fik Melandri kæmpet sig forbi. BMW er nu på 2 sejre i alt i Superbike VM, i 2 på hinanden flg. runder, og Melandri gik samtidig fra en 5. til en delt 2. plads i den samlede stilling.
Chaz Davies var denne gang med helt i front og lå 3'er indtil der manglede 3 omgange, hvor Biaggi smuttede forbi og blev der indtil målstregen. Sykes klarede lige 5. pladsen foran Laverty, imens polemand Smrz endte helt nede som nr 9.
Supersport og Superstock køres ikke i USA, men er med igen næste gang, den 10. juni på Misano-banen i Italien.