Dakar: Endnu en hård dag - Jes Munk
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Endnu en hård dag

Torsdag 5. januar
Jes Munk
05/01-2012 kl. 23:45

1. etape: Chilecito – Fiambalà Road connection: 151 km – Specialprøve: 189 km – Road connection: 79 km – I alt: 416 km I dag kastede Dakar deltagerne sin ud i den legendariske Fiambala etape – en af løbets sværeste, med sanddyner i al uendelighed. Den blev ikke nemmere af varmen, som gør sandet meget blødt. Desværre blev motorcyklernes specialprøve dog forkortet med 79 km p.g.a. de sidste dages regn.

Navigeringen var meget svær og anstrengende, men Jes Munk kørte endnu engang en flot kontrolleret etape og sluttede på 47. plads.

”Hvor var det altså bare hårdt, sagde danskerne, da han ankom til X-Rage Racing lastbilen. Jeg havde det helt vildt fedt i sandet. Jeg overhalede ca. 20 andre, for efter 20 minutter var der mange, der var trætte og som stoppede for at hvile. Vi kørte også i en slags sandet canyon, som de andre kalder rutsjebanen. Nogle kunne ikke fordrage det, men jeg nød det! Jeg stod op og havde det rigtig sjovt! Bagefter havde jeg et problem med brændstoffet, som jeg dog fik klaret. På det tidspunkt var jeg kommet til fesh-fesh stykket (meget fint sand, ligeså fint som talkum) – det var meget, meget hårdt.”

”Hen mod slutningen stødte jeg på Mohammed Balooshi. Hans motorcykel lå midt på vejen og han stod dér uden hjelm på og hoppede frem og tilbage, mens han holdt sig på øret og skreg i vilden skyld. Jeg stod der i 5 minutter uden at fatte, hvad der foregik. Så trykkede jeg på den røde knap på Iritrack’en, men kunne jo ikke rigtig forklare hvad der var i vejen. Der blev sendt en helikopter af sted og i mellemtiden sagde Mohammed ”bzzz bzz” til mig. Han havde fået en flue i øret og spurgte mig, om han var ved at dø! Jeg gav ham et skulderklap og fortalte ham, at det samme var sket for min søn en dag og at alt var OK. Han holdt op med at skrige og så kom helikopteren. En ægte Dakar historie!”

FORELØBIGE STILLING AF SPECIALPRØVEN
1. Cyril Després (KTM) i 2t28'33
2. Marc Coma (KTM) + 1'41
3. Joan Bareda (Husqvarna) + 12'42
4. Stefan Svitko (KTM) + 13'55
5. Jordi Viladoms (KTM) + 14'17
47. JES MUNK (KTM) + 1t07'55

FORELØBIGE SAMLET STILLING
Cyril Després (KTM) i 14t19'00
Marc Coma (KTM) + 9'51
Helder Rodrigues (Yamaha) + 47'56
Chaleco Lopez (Aprilia) + 49'00
Paolo Gonçalves (Husqvarna) + 54'47
48. JES MUNK (KTM) + 5t05'40

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start