En hård VM-sæson slutter med dansk sjetteplads - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En hård VM-sæson slutter med dansk sjetteplads

Thomas Kjer Olsen kørte i weekenden sit sidste VM i MX2-klassen, inden han rykker op i den øverste MXGP-klasse næste år. Danskeren havde fortsat en lille chance for at hente en VM-medalje for fjerde år træk, men måtte nøjes med en samlet sjetteplads efter en uheldig afslutning på en hård sæson.
Danmarks Motor Union
09/11-2020 kl. 12:29

Thomas Kjer Olsen skulle vinde den sidste VM-afdeling overbevisende, hvis han skulle have en chance for at hente sin fjerde VM-medalje i streg. Danskeren fik en god start i første heat, men allerede i første sving blev han kørt af. Derfra formåede han ikke at kæmpe sig tilbage og kørte over målstregen som nummer 13.

Det satte tonen for danskerens andet heat, hvor der ikke var det store behov for at satse alt i jagten på en podieplads. Thomas kørte sig til en sikker sjetteplads i andet heat, som sikrede ham den samlede syvendeplads på dagen og nok point til at slutte som nummer seks i den samlede VM-stilling.

Danskeren kan se tilbage på en sæson med flere skader, der fra starten skabte udfordringer for at nå målet om VM-guld. Med det i mente har Thomas Kjer Olsen stadig vist, at han hører til i toppen af internationalt motocross, da han blev ved med at kæmpe sig tilbage i toppen af feltet.

Thomas slutter sæsonen med sejre ved to VM-afdelinger, seks podiepladser i alt og en misset afdeling på grund af skader. Thomas fortæller efter sidste VM-afdeling:

I dag var en kamp og ikke helt, som jeg ønskede at slutte min karriere på 250ccm. Nogle gange er det bare hårdt at køre ræs, og med en sæsonstart med to skader, kan jeg ikke beklage mig. Selvom jeg havde smerter ved mange af løbene, så mødte jeg op med selvtillid og klar til at kæmpe. Jeg kom igennem de svære dage tidligt i sæsonen og viste, hvad jeg var i stand til efterhånden i sæsonen. Det var fedt at vinde to VM-afdelinger i min afsluttende sæson i MX2-klassen. Men jeg bliver nødt til at se fremad fra denne sæson – selvfølgelig sluttede jeg ikke, hvor jeg ville, i den samlede stilling, men jeg rykker op i MXGP og er stadig ung, så jeg har mange års ræs foran mig endnu. Jeg er spændt på fremtiden på 450ccm. Jeg har været en del af et godt team, Nestaan MX2, i fire år og vi har oplevet meget succes sammen. De har støttet mig hele vejen, og jeg kunne ikke have været på et bedre team, så det er jeg meget taknemlig for.

Thomas Kjer Olsen

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start