WorldSBK: Hævngerrig Alvaro Bautista i jagten på sejr
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Eminent præstation i Portimão

Der var fart over feltet denne weekend på Algarve i Portugal, og især Alvaro Bautista's præstation var værd at bemærke.
Steffen F. Olesen
09/09-2019 kl. 12:00

Jonathan Rea kom fra sin pole position godt fra start, og var første mand i sving 1, men bag ham opstod der drama. Stridigheder om pladsen midt i sving 1 mellem Chaz Davies og teamkammeraten Alvaro Bautista, fik det udfald at Alvaro Bautista måtte korrigere, og faldt – efter en lille tur på den forkerte side af ydercurben – tilbage på 18. pladsen.

I udgangen af løbets første omgang var det stadig Jonathan Rea der lå i spidsen foran Tom Sykes og Leon Haslam. Chaz Davies havde kørt sig op på en fjerdeplads foran Michael Van Der Mark.

Slaget gik sin gang, og sidst på tredje omgang havde Chaz Davies og Michael Van Der Mark skubbet Leon Haslam til side, som umiddelbart synes at falde af på den. Men 2 omgange senere smuttede Chaz Davies forbi Tom Sykes i sving 1, og blot 2 sving efter gjorde Michael Van Der Mark kunsten efter, før Leon Haslam i sving 6 også satte Tom Sykes på plads. Inden længe måtte Tom Sykes igen falde tilbage, da han i den sidste del af denne omgang, blev passeret af Toprak Razgatlioglu.

I sving 8 på efterfølgende omgang fandt løbets første styrt sted, da Loris Baz måtte en tur af banen, men hurtigt kom på benene og op på cyklen igen.

Et godt stykke nede i feltet var Alvaro Bautista – efter tumulten ved løbsstart – kravlet op bag Marco Melandri på 9. pladsen. I kampens hede byttede de to en smule maling i sving 9 og 12, men det lykkedes Alvaro Bautista at komme forbi, og snart gik jagten ind på Sandro Cortese, som også måtte bukke under for den hævngerrige Bautista.  

Det var her vi oplevede løbets 2. styrt, hvor Tom Sykes faldt af banen i sving 13. Han sprang hurtigt på nakken af maskinen igen, og var cirka halvvejs gennem løbet tilbage i pointrækken.

Fremme i spidsen havde Jonathan lagt lidt over 3 sekunders luft ned til bagvedkørende, og var på vej mod sin 8. Portimao-sejr i streg.

Med 11 omgange tilbage strøg Toprak Razgatlioglu forbi Leon Haslam i sving 3, og der var nu kun 2 sekunder op til podiekampen mellem Chaz Davies og Michael Van Der Mark.

Fra 7’ende pladsen begyndte Alvaro Bautista stille og rolig at hale ind på Alex Lowes, som ganske ensom kørte og passede sit eget løb på 6. pladsen.

Alvaro Bautista var på dette tidspunkt løbets klart hurtigste mand, hvilket får en til at tænke på hvordan det ville have set ud, hvil ikke han blev skubbet af banen ved løbets begyndelse.

Da der var 9 omgange tilbage trak Eugene Laverty stikket og kørte i pit, efter hvad teamet beskriver som et skuffende løb, sidste års pole position taget i betragtning.

Fremme i kampen om fjerdepladsen havde Leon Haslam fået taget på Toprak Razgatlioglu, og begyndte med 7 omgange tilbage at trække fra.

Det var også her Alvaro Bautista for alvor fik blod på tanden, og huggede store stykker af hullet op til 6. pladsen, da han kørte næsten 1 helt sekund hurtigere pr. omgang end forankørende.  Med 6 omgange tilbage drog Alvaro Bautista nytte af Alex Lowes’ kørefejl i sving 5, og smuttede inden om for at sætte sig på 6. pladsen. Han smuttede også forbi Toprak Razgatlioglu da der var kun 3 omgange tilbage, og prøvede faktisk i sving 3 at avancere endnu engang, men måtte pænt holde sig bag Leon Haslam for nu.

Længere fremme var der faldet en naturlig ro over kampen om 2. pladsen, da Chaz Davies simpelthen var i stand til at bremse sig væk fra Michael Van Der Mark.

En omgangs-tid længere henne i forløbet udnyttede Alvaro Bautista sin Ducati’s voldsomme moment, bragede forbi Leon Haslam for at nappe fjerdepladsen, og her blev han indtil løbets ende.

Første mand over mållinjen var Jonathan Rea, som med sin sejr forøgede sit mesterskabsforspring til 93 point. Chaz Davies trillede ind på en sikker 2’er, efter at have startet som nummer 12, og Michael Van Der Mark lagde låg på top-3.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start