Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ducati fra fiasko til sejr på en weekend

Intet mindre end to fantastisk spændende og nervepirrende løb i weekendens afdeling af WorldSBK på Misano. To løb som var præget af uheld, ulykker og uønsket kontakt.
Kim Münster
20/06-2017 kl. 12:00

Lørdagens afdeling af WSBK

De sædvanlige mistænkte Jonathan Rea, Tom Sykes og Marco Melandri startede endnu engang i forreste startrække, alligevel var det Yamaha-teamet Michaels van der Mark der stjal starten og lagde sig i front.

Michael van der Mark kørte sit livs løb på Misano. Allerede fra 2. omgang lagde han sig i spidsen af feltet, foran Ducatis Chaz Davis og Kawasakis Jonathan Rea, Tom Sykes og Marco Melandri fulgte dog tæt trop.

Tom Sykes formåede dog ikke at holde tempoet i Kawasakien og følge med de fem forreste kørere. Et hæsblæsende tempo blev lagt forrest i feltet og lige som det så bedst ud for Yamaha midt i løbet, smed Van der Mark, Yamhaen i et sving og blev sendt over bord på Yamahaen. I mellemtiden havde Chaz Davis og Jonathan Rea duelleret om 2. pladsen gennem det meste af løbet, efter Van der Marks styrt, var det nu 1. pladsen de to rivaler kæmpede for, en kamp Marco Melandri prompte meldte sig ind i. Efter nogle hæsblæsende omgange med et utrolig højt tempo og teknisk kunnen fra kørende, bevægede de sig ud på sidste omgang med Chaz Davis på 1. pladsen, Jonathan Rea på 2. pladsen og Marco Melandri på 3. pladsen.

Det høje tempo fortsatte og skulle vise sig at være for højt. Først sendte Marco Melandri Ducati en tur i sandgraven og måtte udgå, fra 3. pladsen. Chaz Davis styrtede med Jonathan Rea lige hælende så den engelske Kawasaki kører ikke kunne nå at undvige Chaz Davis.

Med de forreste tre kørere udgået, kunne Tom Sykes som ellers lå på 4. pladsen, køre over målstregen som vinder af 1. afdeling af Misano Grandprix.

Efter styrtet blev Chaz Davis fragtet til nærmeste hospital, hvor de kunne konstatere at Chaz Davis havde pådraget sig flere brud på kroppen, bla. på lændehvirvlerne.

Søndags afdelineng af WSBK

Jonathan og Melandri var opsat på en sejr, efter gårsdagens uheld. Torres som er berømt og berygtet for at sende sin BMW S1000RR skidt afsted, startede fra pole position, men han formåede dog at sende BMWen anstændigt afsted og lægge sig på 2. pladsen, bag Fores på den privat ejede Ducati. Tom Sykes, Jonathan Rea og Marco Melandri fulgte trop.

¼ inde i løbet måtte Fores dog opgive 1. pladsen med tekniske problemer. Torres som tidligere ikke har vist sig forrest i feltet formåede at holde 1. pladsen det meste af løbet. Med otte omgange tilbage måtte han dog opgive 1. pladsen med teknisk problemer.

I mellemtiden havde Melandri sneget sig forbi de to fabriks Kawaskier med Jonathan Rea og Tom Sykes. Melandri kunne derfor krydse målstregen, som den første italiener der vinder på en Ducati, i Italien inden for de sidste 7 år.

Chaz Davis som var involveret i en voldsom ulykke i lørdagens løb sad over pga. skader. Chaz Davis forventer dog at være klar til næste afdeling af WorldSBK på Laguna Sega d. 7- 9 juli.