Bautista styrter & efterlader sejren til Van Der Mark
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dramatisk løb 2 på Jerez

Bautista styrter & efterlader sejren til VDM
Steffen F. Olesen
10/06-2019 kl. 20:59

I et dramatisk løb 2 på Jerez, gjorde en ukarakteristisk fejltagelse fra Alvaro Bautista, at spanieren måtte udgå fra weekendens sidste løb.

Kampen om førstepladsen kom for alvor til live, da Jonathan Rea og Michael Van Der Mark kørte head-to-head under den spanske sol, med et fortræffeligt resultat.

Ind i sving 1 på første omgang havde Marco Melandri fordelen, imens katastrofen ramte Yamaha køreren Alex Lowes, som styrtede i sving 2 inden løbet for alvor var kommet i gang.

I sving 5 kom Marco Melandri en smule for bredt gennem kurven, hvorfor Alvaro Bautista kunne liste sig forbi i ledtog med Michael Van Der Mark.

Jonathan Rea strøg forbi både begge Yamaha ryttere i sving 6, i jagten på sin nye rival i front, og ikke senere end en halv omgang længere inde i løbet, fandt Jonathan Rea sig pludselig i en meget velkendt position.

I sving 1 på anden omgang mistede løbets leder – Alvaro Bautista – kortvarigt kontakten mellem Ducati’ens forhjul og asfalten, hvilket resulterede i et styrt. Alvaro Bautista var hurtigt på benene, og sprang på nakken af en noget støvet racer, men måtte sande at løbet var kørt.

Så var løbet ligesom skudt i gang, med Jonathan Rea i spidsen skarpt forfulgt af Michael Van Der Mark og Marco Melandri, foran Toprak Razgatlioglu og Chas Daviez.

Med 15 omgange tilbage af løbet lå top-5 alle inden for det samme sekund, men så faldt hammeren. Denne gang i sving 5, da Marco Melandri med et lidt ambitiøst forsøg på at overhale Chaz Davies, endte med at sende dem begge af banen.

Chaz Davies var forståeligt nok frustreret over den situation der var forsaget af hans tidligere teamkammerat, da de begge jo med dette stunt mistede muligheden for at score et godt resultat i et løb med store muligheder.

3 af de helt store var altså nu slået ud, og alt pegede på at Jonathan Rea kunne spadsere væk fra Jerez med en ordentlig pose point.

Men Michael Van Der Mark var ikke klar til at lade den regerende verdensmester løbe med alt det gode, og bragede forbi ham i sving 6 da der var 14 omgange tilbage.

Jonathan Rea fulgte til at starte med rimelig godt med Michael Van Der Mark’s Yamaha, men kunne ikke hamle op med den ild der havde tændt sig i den kun 26-årige Hollænder, da han 10 omgange senere havde lagt hele 2 sekunders luft ned til Jonathan Rea på 2. pladsen.

På dette tidspunkt havde Alvaro Bautista været en tur i pitten for at få børstet det værste støv af læderet, og lå godt nok helt nede på 16. pladsen, men var klar til at samle op i tilfælde af flere styrt i front.

Der udspillede sig fortsat kampe i midten af feltet, da Michael Ruben Rinaldi som en raket skød frem fra 11. pladsen, for nu at være den bedst placerede Ducati med sin 4. plads, foran Sandor Cortese og Leon Haslam.

Et styrt fra Ryuichi Kiyonati (Moriwaki Althea Honda Team) i det hurtige sving 11, resulterede i at der blev spredt grus ud over en stor del af banen, hvilket var grunden til at de røde faner gjorde deres fremtræden med blot 2 omgange tilbage.

Ryuichi Kiyonati kom på benene forholdsvis hurtigt efter det voldsomme styrt, men den stakkels Honda var ikke et kønt syn efter dens akrobatiske opvisning.

Michael Van Der Mark kunne med sin fejlfrie indsats denne weekend kalde sig sejrherre.

Anden pladsen gik til Jonathan Rea, der med et bredt smil på læben fra podiet, kunne fryde sig over at have lukket point-hullet til Alvaro bautista en del.

Toprak Razgatlioglu indtog en meget overbevisende tredjeplads, foran Michael Ruben Rinaldi på fjerde pladsen, hvilket i øvrigt er hans bedste placering til dato.

Rosinen i top-5 pølseenden blev besat af en hårdt kæmpende Leon Haslam.

VM stillingen

Pos. Rider Pts.
1. ALVARO BAUTISTA 300
2. JONATHAN REA 259
3. MICHAEL VAN DER MARK 188
4. ALEX LOWES 142
5. LEON HASLAM 130
6. MARCO MELANDRI 102
7. TOPRAK RAZGATLIOGLU 95
8. CHAZ DAVIES 94
9. SANDRO CORTESE 83
10. TOM SYKES 80
11. JORDI TORRES 65
12. MICHAEL RUBEN RINALDI 63
13. MARKUS REITERBERGER 50
14. EUGENE LAVERTY 32
15. LEON CAMIER 26
16. LEANDRO MERCADO 19
17. THOMAS BRIDEWELL 12
18. RYUICHI KIYONARI 12
19. LORIS BAZ 11
20. LORENZO ZANETTI 7
21. ALESSANDRO DELBIANCO 5
22. YUKI TAKAHASHI 3
23. HECTOR BARBERA 3

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start