Dobbelt sejr til Ducati på Brno - MotoGP sæson 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dobbelt Ducati sejr på Brno

Formidabel start på 2. halvdel af MotoGP sæsonen
Steffen F. Olesen
06/08-2018 kl. 18:43

Sommerferien er overstået og de skræppe drenge er tilbage, klar til at levere underholdning for alle pengene. Det første løb efter ferien køres på Brno i Tjekkiet, og der er lagt op til endnu et spændende løb.

Start positionerne indtages med Dovizioso i front efterfulgt af Rossi, Marquez, Lorenzo, Crutchlow og Petrucci. Lamperne slukkes og afsted det går. Rossi er førsta mand i sving 1 med Dovizioso, Marques og Lorenzo i hælene. Feltet ligger som altid meget tæt gennem de første par sving, nogle gange også lidt for tæt. I sving 3 på første omgang kommer Bradley Smith, Stefan Bradl og Maverick Viñales i karambolage, hvilket betyder at de alle 3 styrter. 

Efter ovenstående episode i sving 3 er stillingen som følger: Dovizioso, Rossi, Marquez, Lorenzo, Crutchlow og Iannone.

Kampen fortsætter og på omgang 2 forsøger Maqruez at rykke frem i rækken ved at dykke inden om Rossi, men må indse at der ikke er plads nok hvorfor han må trække sig. Lorenzo udnytter Marquez' træk og passerer, hvor ved Marquez skubbes ned på 4. pladsen. På efterfølgende omgang misser Marquez sin sving linje og går bredt. Marquez' alternative linje tvinger Crutchlow til at trække sig for ikke at kollidere med Honda'en. Det giver Zarco muligheden for at smutte forbi, men kun for en kort stund da Crutchlow kommer igen op ad langsiden.

På omgang 5 demonstrerer Marquez hvor svingvillig hans Honda egentlig er. Han smider maskinen om på siden og lister inden om Lorenzo gennem sving 5 og 6. Den snævre linje gør at han kommer rimelig bredt ud af sving 6, men han formår at holde den. 2 Omgange efter styrter Scott Redding i sving 13.

Lorenzo udnytter sin Ducati's brutale moment til at trække forbi Marquez op ad langsiden på omgang 8, men mister placeringen igen da Marquez er skarpere på bremsen. Det lykkedes dog Lorenzo få sving senere, at komme forbi Marquez og holde placeringen omgangen ud. På samme omgang smutter Rossi inden om Dovizioso og napper føringen.

Vi er nu ca. halvvejs gennem løbet, og her må Tito Rabat opgive at gennemføre løbet, grundet noget der ligner tekniske problemer. Marquez lister sig inden om Lorenzo i sving 5, og i samme sving på omgangen efter passerer han Dovizioso. Er der én der er god til at slå hurtigt igen er det Dovizioso. Vi har efterhånden set en del gange at han, så snart han er blevet passeret, gør alt for at komme igen og det lykkedes ham faktisk ret ofte. Det er også tilfældet her, så Marquez må altså opgive placeringen.

Med blot 11 omgange tilbage viser Crutchlow at han også er en del af klassens hårde drenge. Han kaster sin maskine inden om Lorenzo og hænger i. Der er ikke meget plads! Dette stunt, som nok ville få de fleste af os til at blive lidt fugtig på panden, giver pote og Crutchlow rykker frem på 4. pladsen.

Rossi kører som den eneste i det førende felt med på medium fordæk og hard bagdæk, hvor de resterende kører på hard både for og bag. Med efterhånden nogle omgange i førerposition, tyder det på at doktorens fordæk begynder at blive lidt træt. Både Dovizioso og Marquez går forbi Rossi og en enkelt omgang senere følger Crutchlow trop. Yderligere én omgang fuldføres før Rossi bliver skubbet endnu en placering tilbage, denne gang af Lorenzo.

Lorenzo har, stik modsat Rossi, sparet på gummiet og beslutter sig for hen over løbets sidste 4 omgange, at give sin Ducati nogle stryg over nakken. I et fantastisk flot, nærmest ballet-agtigt, træk lægger han maskinen inden om Marquez i sving 13, for derefter at vippe den over på den anden side og gå inden om Dovizioso i sving 14 (Se videoen øverst i artiklen). 

Han kommer dog lidt for bredt ud på langsiden og Dovizioso generobrer føringen. De 2 brydes lidt om føringen over løbets 2 sidste omgange og Dovizioso tager sejren.

Kampen om føringen giver Marquez muligheden for at give et forsøg på at avancere, men må opgive at trække fra Lorenzo's brutale Ducati op ad banens sidste sektor kaldet ”Horsepower Hill”.

På Løbets sidste omgang lykkedes det kort Marquez af smage på 2. pladsen, men den endelige placering bliver som nummer 3.

Resultatet af weekendens løb er… Ducati tager en dobbelt sejr med Dovizioso som førstemand og Lorenzo på en velfortjent 2. plads. Marquez nøjes i denne omgang med 3. pladsen og på 4. pladsen har vi Rossi, som smuttede forbi Crutchlow umiddelbart inden målstregen. Det betyder altså at Crutchlow kom i mål som nummer 5 efterfulgt af Petrucci på 6. pladsen.

Det kan man da kalde en god start på 2. halvdel af MotoGP sæson 2018!  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start