Kompliceret styrt under Spaniens MotoGP 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det vildeste styrt i MotoGP 2018

Ducati og Honda forsøgt parret
Steffen F. Olesen
07/05-2018 kl. 00:12

Sæsonens 4. løb finder sted på Circuito de Jerez i Spanien. Solen skinner og alt tyder på at der endnu engang er lagt i ovnen til et spektakulært show. Midt i kampens hede, på omgang 15, sætter Valentino Rossi en lidt særpræget personlig rekord. På netop denne omgang, vil Italieneren have kørt en samlet løbs distance, der svarer til en tur rundt om jorden. Godt nok har det taget lidt mere end 80 dage, men det er da alligevel imponerende.

Løbet:

Inden starten går kaster vi lige et hurtigt blik på startopstillingen. Manden i pole er Crutchlow, som agerer sidekammerat til henholdsvis Pedrosa og Zarco. I anden række finder vi Lorenzo, Marquez, som har haft en lidt hård weekend med et par styrt under træningen. I 6. position, Alex Rins.

Lamperne slukker og feltet letter lifligt koblingen på hver deres maskine. Lorenzo er første mand i sving 1, herefter Pedrosa, Zarco, Crutchlow, Marquez og Rins. På løbets 2. omgang udgår Aleix Espagaro grundet tekniske problemer. Marquez går forbi Crutchlow og indtager 3. pladsen. Pedrosa placerer sin Honda helt oppe i røven af Lorenzo, i håb om at kunne indtage en tidlig føreposition. Det lykkedes for en kort stund da Lorenzo kører for bredt og lukker Pedrosa forbi, men snart er Lorenzo tilbage i spidsen. Lorenzo har sammen med sit team valgt at køre på et blødt fordæk, så det bliver spændende at se om han kan holde tempoet løbet ud.

Marc Marquez er i sving 11 meget sent på bremsen og får klemt sig inden om Pedrosa. Marquez har nu den førende Lorenzo på kornet. Dovizioso har fået god fart i sin Ducati og lister forbi Rins hvor han indtager 6. pladsen. På omgang 5 formår Crutchlow at passere Zarco, hvilket lægger præs på franskmanden. Zarco får i alt sin hast bremset en kende for sent, hvorved Dovizioso og Rins får mulighed for at avancere.

Alex Rins synes åbenbart alt går vel og giver sin cykel lidt mere end hvad godt er. Han indser at det måske går en kende for stærkt i sving 11, hopper af sin Suzuki udgår. På omgangen efter falder også Crutchlow af sin motorcykel. Denne gang finder episoden sted i sving 1. Alt imens konkurrenterne resignere, finder Marquez et hul inden om Lorenzo. Marquez er let på tå, smutter gennem hullet og ligger nu i front.

Karel Abraham taber forenden i sving 1 på løbets 11. omgang, og Thomas Luthi ryger af i sving 11 på 13. omgang.

Luthis styrt har den konsekvens at der nu ligger en den grus på banen i førnævnte sving, og hvis nogle af jer har været på FDM kørekursus kan i måske erindre at den kære Tommy Rønn har sagt følgende i teorilokalet. “Det gør absolut ingen ting at der ligger en smule sand i et sving. Der er jo asfalt på den anden side af sandet og så skal i nok få bid igen.” Dette må siges at være sandt, og skulle der sidde et par skeptikere ude blandt læserne, vil jeg på det kraftigste anbefale dem at finde et klip fra dette løbs 13. omgang. På denne omgang demonstrerer Marquez ovennævnte øvelse, ved at pløje sin 200-og-mange hestes Honda gennem gruset med fuld nedlægning. Han smider knæ og albue i jorden, en ordentlig skrider på baghjulet, finder asfalten på den anden side og fortsætter sin omgang.

Lidt længere tilbage udspiller der sig en noget dramatisk kamp om 2. pladsen. Efter lidt plads bytteri mellem Lorenzo, Dovizioso og Marquez tager situationen en uventet drejning. Dovizioso går inden om Lorenzo, Lorenzo forsøger at skære tilbage inden om Dovizioso men kolliderer med Pedrosa, der har set sit snit til at liste inden om dem begge. Det resulterer i at alle 3 styrter og udgår.

Det går selvfølgelig ud over slut stillingen, der efter Rossi overhaler Miller og Iannone smutter forbi Petrucci på løbets 2. sidste omgang, ender som følger: Marquez er første mand i mål, med et forspring på 7,5 sekunder, efterfulgt af Zarco på 2. pladsen, Iannone som nr. 3, Petrucci nr. 4, Rossi 5'er og Miller på 6. pladsen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start