Det vildeste MotoGP løb i historien - Assen 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det vildeste MotoGP løb i historien

100+ overhalinger på 26 omgange
Steffen F. Olesen
01/07-2018 kl. 22:46

Historiens hid til mest spændings fyldte MotoGP løb, blev afhold på TT Circuit Assen i Holland d. 1/7-2018. På blot 26 omgange blev der foretaget mere end 100 overhalinger. JA!… du hørte rigtigt. Over et-hundrede gange blev der byttet placeringer, under det absolut mest spektakulære racerløb i mands minde. Under afviklingen af løbet var der ikke mindre end 6 forskellige kørere i front.

Undertegnede beklager på forhånd hvis nedenstående resumé af løbet virker forvirrende og svært at overskue, hvilket i øvrigt er den bedste måde at beskrive weekendens løb. Så tøm hovedet for hverdagens tankemylder, for her kommer en der er hård at sluge.

Løbet:

Starten går og Marquez er første mand i sving 1, skarpt forfulgt af Lorenzo, der lavede den vildeste start jeg længe har set. Lorenzo startede fra 10 position og har altså allerede i sving 1 placeret sig på 2. pladsen. Tæt bag dem ligger Crutchlow, Dovizioso, Rossi og Iannone.

Dovizioso går inden om Crutchlow hvor han tager 3 pladsen, men kun for en kort stund da Rossi har fundet en fed smutvej, og hopper fra 5. pladsen op på 3. i ét enkelt træk. Efter blot en halv omgang lægger Lorenzo sig i spidsen foran Marquez.

Der går dog ikke mere end ca. en halv omgang før Marquez endnu engang tager føringen, da han i sving 15 brager forbi Lorenzo. På 4. omgang går Rins snævert indenom Crutchlow i sving 5 og placerer sig som 5'er. Lorenzo passerer igen Marquez. Kort efter gør Rossi kunsten efter og er nu nummer 2. På omgangen efter forsøger også Dovizioso at kommer forbi Marquez, men må trække sig. Oppe i front mister Lorenzo grebet i sit forhjul, hvorfor han sænker farten betydeligt. Uheldigvis sker dette i banens hurtigste sving og Rossi er lige i hælene på Lorenzo. Rossi's Yamaha hamrer op i røven af Lorenzo's Ducati med over 200 km/t, og af uforklarlige årsager formår de begge at holde sig på hjulene. Rossi virker påvirket af situationen og kører et par sving senere rimelig bredt, hvorved Merquez kan passere. Dovizioso finder vej forbi Rossi for derefter at overhale Marquez. Samtidig lidt længere tilbage smutter Viñales forbi Crutchlow og er nu med i top 6. På omgang 8 kører Doviziozo bredt og Marquez lister indenom hvor han tager 2. pladsen. Rins triller forbi Rossi og kort efter også forbi Dovizioso. Alex Rins ligger nu som nummer 3.

Det finder Dovizioso sig ikke i og generobrer sin tidligere placering, i sving 1 på omgang 10. På samme omgang bytter Viñales og Rossi placeringer et par gange.

SERVICEINFORMATION: I første del af næste afsnit beskrives omgang 11 i korte træk, så hold lige fast. 

Rins går inden om Dovizioso i sving 9 og tager 3. pladsen, Zarco trækker forbi Viñales for at tage 6., Rossi brager forbi Dovizioso hvor han lægger sig som nummer 4, Rins smutter inden om Marquez og er nu 2'er. Ved sidst nævnte overhaling forsøger Marquez at holde på gassen, så han i næste sving kan tage inderbanen og derved genvinde placeringen. Men det er simpelthen for meget for Honda'en og i et splitsekund ser det ud til at Marquez er ude af løbet, men han redder den og fortsætter, nu på 4. pladsen. Valentino Rossi kører lige bag Marquez og Rins under denne episode og må slække på gassen, tage en alternativ linje for ikke at kollidere, hvilket sætter ham tilbage på 7. pladsen.

Et par omgange senere lykkedes det Rossi at avancere til 6. pladsen ved at gå forbi Johan Zarco.

Stillingen er nu som følger: Lorenzo, Rins, Dovizioso, Marquez, Viñales og Rossi.

På omgangen efter sætter Dovizioso Rins en placering tilbage og Rins har nu Marquez bag sig. Marquez bestemmer sig for at lave nøjagtig samme manøvre som Rins udførte på ham i det selv samme sving. Udfaldet er nøjagtig det samme blot med ombyttede ryttere. Denne gang er det altså Rins der er ved at falde af. Ca. halvvejs gennem løbet tager Dovizioso føringen fra Lorenzo i sving 1, Viñales hapser 4. pladsen fra Rins, Marquez overhaler Lorenzo og er nu 2'er og Rossi triller op på 5. pladsen forbi Rins. Kort efter lister Rossi op på 4. pladsen da han går inden om Viñales, men kun for en kort stund da Viñales kommer igen. Med 10 omgange tilbage går Lorenzo inden om Marquez og forsøger at nappe føringen fra Dovizioso men mislykkedes.

SERVICEINFORMATION: De bedes tage en dyb indånding og slappe helt af i alle muskler inden næste afsnit indtages.

På 18. omgang passerer Viñales Marquez, Lorenzo går forbi Dovizioso, Dovizioso går forbi Lorenzo, Lorenzo går forbi Dovizioso, Dovizioso går forbi Lorenzo, Marquez hopper op på 2. pladsen, Lorenzo falder ned på 4. pladsen og Rossi rykker op på 4. pladsen, hvilket betyder at Lorenzo nu ligger som nummer 5.

Viñales fra 3. går inden om Marquez i sving 1, Rins rykker forbi Lorenzo og Viñales smutter forbi Dovizioso hvor han tager føringen. Umiddelbart efter overhaler Marquez både Dovizioso og Viñales. Da Viñales forsøger at generobre placeringen fra Marquez, giver de begge deres maskiner så meget gas at de må en tur uden for banen, hvor de bliver passeret af både Dovizioso og Rossi. Et par sving senere buldrer Rossi forbi Dovizioso og tager føringen.

På omgang 22 udnytter Dovizioso Ducati'ens moment og trækker forbi Rossi op ad langsiden. Dovizioso har således føringen gennem de næste 4 sving, indtil Marquez pisker sin Honda og smutter forbi både Rossi og Dovizioso i sving 5. Rossi sættes endnu en placering tilbage af Viñales men kommer hurtigt igen. Han napper da også lige Dovizioso i sving 15 og er nu nummer 2. Desværre for Rossi bliver han presset af banen af Dovizioso og falder ned på 6. pladsen. Hen over løbets sidste 2 omgang går Rins forbi Dovizioso og Viñales samt Rossi smutter forbi Crutchlow.

SERVICEINFORMATION: De kan nu ånde lettet op og overveje at finde et sted på nettet hvor de kan se ovennævnte løb, for det er da et absolut must!

Det er fuldt forståeligt hvis føler dig fortabt og slet ingen idé har om hvordan resultatet af dette løb ser ud, så det får du lige her.

Marquez tager endnu en sejr, Rins hopper op på den skammel med 2-tallet på, Viñales går derfra med en 3. plads, Dovizioso blev 4'er, Rossi må efter episoden sidst i løbet nøjes med 5. pladsen, og Crutchlow kom ind som nummer 6.

Del med en ven

0 personer snakker om “Det vildeste MotoGP løb i historien

  1. Har været i Assen tæt på 30 gange. Ingen tvivl op at denne gang vil den vildeste og sjoveste :-).
    Er nu overbevist om, at da Rossi ramte Lolenzo, var det fordi Lorenzo kiksede et gear.

Skriv et svar

Giver børn en ny start