Demolition Dovi indtager Italien - MotoGP 2018
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Demolition Dovi indtager Italien

Storartet MotoGP løb på Misano
Steffen F. Olesen
10/09-2018 kl. 20:58

Så er vi tilbage efter forrige weekends uventede afbræk, på den oversvømmede Silverstone i det sydlige England. Den 13. afdeling af MotoGP 2018 blev afholdt på Misano World Circuit Marco Simoncelli. Forventningerne til Ducati var op til løbet store, da Jorge Lorenzo under kvalifikationen, formåede at sætte ny banerekord med en storslået tid på 1:31.629.

Løbet:

Jorge Lorenzo triller frem og indtager sin fuldt fortjent pole position. Til at fuldende forreste række har vi Jack Miller og Maverick Viñales. I rækken bag dem er Andrea Dovizioso, Marc Marquez og Cal Crutchlow klar til jagten på sving 1.

Starten går og Lorenzo er første mand i sving 1 efterfulgt af Miller, Marquez, Dovizioso, Viñales og Crutchlow. Rytterne bliver på deres pladser gennem den første halvdel af banen og i sving 8 foretages løbets første overhaling. Dovizioso går inden om Marquez og placerer sig på 3. pladsen. Kort efter triller han forbi Miller og indtager 2. pladsen.

Størstedelen af feltet kører på dæk af typen medium og hard. Når man sidder hjemme i sofaen som tilskuer virker det som en fornuftig beslutning, da temperaturen i Italien under løbet er en del over en gennemsnitlig dansk sommerdag. Der er dog én mand der skiller sig ud fra flokken. Alex Rins har valgt montere det blødeste dæk fra reolen. Bløde dæk giver naturligvis mere bid i asfalten end både medium og hard, men det er ikke nødvendigvis det bedste valg. Ulempen ved denne type dæk er at de bliver slidt ned langt hurtigere end de 2 andre typer, så det kræver altså sin mand at gennemføre et løb på bløde dæk i høj temperatur, uden at falde tilbage.

Rossi bliver ikke nævnt i artiklen, men du skal ikke snydes for hans “back to the future” Misano hjelm.

På løbets 2. omgang sniger Marquez sig inden om Miller i sving 14. Grundet den trænge plads er Miller nødsaget til at korrigere sin linje, for ikke at ende i kollision med Marquez. På omgangen efter styrter Xavier Simeon i sving 4 og Miller taber sin cykel i sving 14.

Hen over løbets næste 3 omgange falder Viñales ned på 6. pladsen. De to Ducati'er i front kæmper om føringen og det ender med at Dovizioso trækker forbi Lorenzo hen mod sving 7 og napper føringen. Kampen mellem de to har betydet at Marquez på 3. pladsen, stille men sikkert haler ind på dem.

Stillingen er på løbets 7. omgang som følger: Dovizioso, Lorenzo, Marquez, Rins, Crutchlow og Viñales.

Alex Rins bliver fra pitten beordret til at slå sin cykel over i mapping 2, som er en map der leverer knap så meget kraft, med det formål at spare på de bløde dæk.

Crutchlow går inden om Rins i sving 1 på omgang 9, men der er laaaangt op det de 3 førende kørere. På samme omgang i sving 1 og 2 vælger Danilo Petrucci en lidt alternativ linje, hvilket har den konsekvens at han ved slutningen af løbet bliver straffet med 1,1 sekund, for at køre uden for banen.

De hænger da godt nok i sådan nogle soft dæk

Halvvejs gennem løbet begynder Dovizioso at trække fra bagvedkørende Lorenzo og Marquez. Med 14 omgange tilbage får Lorenzo ikke bremset i tide i sving 14. Marquez udnytter Lorenzo's fejl, bremser sig forbi og erobrer 2. pladsen. Lorenzo forsøger efterfølgende at udnytte sin Ducati's enorme moment til at trække forbi Marquez, men den lille Spanier er bare skarpere på bremsen.

Det lykkedes kortvarigt 2 gange Lorenzo at smutte forbi Marquez, men han formår simpelthen ikke at holde positionen. Han må trække sig og afvente en åbning senere i løbet.

Med små 10 omgange tilbage kører Dovizioso sit eget løb i front. Han har nu et forspring på hele 2,2 sekunder og kan derfor slappe lidt af. De 2 deltagere i kampen om 2. pladsen har derimod ikke tid til at slappe af. Lorenzo giver i et sidste forsøg sin Ducati alt hvad den kan trække og formår faktisk at overhale Marquez. Men med Marquez i røven bliver man nød til at holde på for ikke at miste sin placering, og der er lige præcis hvad Lorenzo gør hen over de næste 6 omgange. Da vi nærmer os løbets afslutning med kun 1,5 omgang tilbage, giver Lorenzos fordæk op. 

Lorenzo vinker farvel til podiet

Han lowsider i sving 8 og triller af banen. Han får med lidt hjælp rejst cyklen og triller ud på banen men er nu sat ned på en 16. plads.

Dovizioso tager sejren efterfulgt af henholdsvis Marquez og Crutchlow. Rins napper en suveræn 4. plads på de bløde dæk og bag ham har vi Viñales og Dani Pedrosa.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start