Rea overlader andenpladsen til Sykes i den samlede stilling
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Davies laver dobbelt sejr i Qatar

Rea overlader andenpladsen til Sykes i den samlede stilling
Flemming Truelsen
31/10-2016 kl. 10:54

Davies fik en flyvende start og kom først afsted i løb et, skarpt forfulgt af Hayden og Rea. Det varede dog ikke længe inden Rea fik kæmpet sig op på en andenplads og kunne prøve at hænge på Davies. Tom Sykes fik ikke den bedste start og blev på femte omgang overhalet af en lynhurtig Sylvain Guintoli og faldt ned på en femte plads. Guintoli derimod havde virklig fået fart på Yamahaen og begyndte jagten på Hayden.

På ottende omgang lykkedes det at komme forbi og dermed var Yamahas første podie placering indenfor rækkevidde. Tom Sykes begyndte også at finde sin rytme igen og havde held med at overhale “the Kentucky Kid” på de sidste omgange. Det sikrede Sykes en fin fjerde plads foran Hayden, Xavi Fores og Alex Lowes. Jordi Torres kom i mål som nummer 8 foran en usædvanligt skidt kørende Michael van der Mark.

Så mens Davies kunne fejre weekendens første sejr og dermed den femte i træk, kunne Rea samle nok point sammen til at kalde sig Verdensmester. Tillykke med det!

Andet løb var noget mere action præget med omstart efter femten omgange og både med afkørsler og ildebrand undervejs. Rea viste også den rette teamspirit og lod Sykes overtage andenpladsen til sidst, så han kunne sikre sig den samlede andenplads i serien.

Chaz Davies var endnu en gang urørlig også selvom løbet blev genstartet undervejs. Rea and Davies kæmpede hårdt om placeringerne i starten, men efter kort tid fik Rea fejlvurderet et sving og måtte en tur udenfor banen. Han røg ned på en 13. plads inden han kunne begynde at angribe igen, hvilket gav Davies den ro han havde brug for til at kunne stikke af i front.

Kort efter måtte løbet stoppes pga ildebrand i Saeed Al Sulaiti’s Kawasaki, hvilket skulle vise sig at være et held for Rea. Alle startede med deres nye placeringer og med en kanon start fik Rea igen presset sig med i førergruppen.

Davies og Sykes var de første afsted, men inden længe var Rea igen med i kampen om andenpladsen med Sykes. Efter forgæves at have prøvet at indhente Davies, lod han sig dog falde tilbage og overlod andenpladsen til Sykes.

Lidt senere i mål kom Guintoli foran Haslam, Torres og Nicky Hayden. Nicky havde en stærk weekend, og selvom han måtte starte fra pit fordi han havde nået sit maksimum forbrug af motorer, var han alligevel i stand til at lave en hæderlig placering.

Og dermed var 2016 sæsonen slut. En værdig vinder blev valgt, men også en serie med masser af spænding, lige til det sidste. Og utrolig stærkt af Ducati og Davies der sluttede af med seks sejre i træk. Næste gang vi skal se Superbike bliver på Phillip Island i februar 2017.

Indtil da, husk at tjekke nyhederne ud på Magacin.dk og hav en god vinter 🙂

Del med en ven

0 personer snakker om “Davies laver dobbelt sejr i Qatar

Skriv et svar

Giver børn en ny start