Dansker vinder EM titel for fjerde gang i streg - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dansker vinder EM titel for fjerde gang i streg

Danske Marcus Christiansen og far nappede i weekenden deres fjerde EM-titel i streg
Steffen F. Olesen
30/08-2023 kl. 08:42

I weekenden vandt danske Marcus Christiansen sæsonens næstsidste løb i EM-serien i dragracing på Hockenheimring i vores naboland mod syd, og med det pointforspring præstationerne ved eventet gav danskeren har han allerede nu – forud det sidste løb i EM-serien på den engelske bane Santa Pod i september – sikret sig titlen som europamester.

Det beskedne tomandsteam bestående af Marcus som kører og hans far Claus som mekaniker, har siden 2018 sikret sig EM-guldet i dragracing i den højeste Super Twin Top Fuel-klasse mod flere store internationale teams.
Og bare lige for at skære det ud i pap, så har det danske makkerpar altså med sejren her i 2023 vundet EM fire gange i træk i forlængelse af, at EM ikke blev afholdt i 2020 og 2021 pga. corona.

Men hvordan kan en far og søn fra lille Danevang tvære store internationale teams ud? Teams som givetvis har mange flere hænder og en noget større økonomisk støtte med i rygsækken.
Jo, ser du… Passionen er den primære drivkraft for far og søn, der bruger rigtig meget tid i farens værksted i Smørum for at optimere den motorcykel, der stadig kan kaldes Europas hurtigste dragracer.

Det er rigtig fedt, at vi har vundet titlen for fjerde gang. Marcus og jeg lægger rigtig meget tid og mange ressourcer i at bygge maskinen og tage afsted til løbene, hvor vi er oppe mod kørere på store teams, der har langt flere ressourcer end os. Det er heller ikke en sport med store præmiepenge, så det er 100% passionen der driver os, fortæller Claus Christiansen.

Altså bærer passion for sporten og kvalitetstid mellem far og søn i denne historie bedre frugt end en stor fed pengetank, og det får skribentens tanker til at drive tilbage til en tid på de europæiske racerbaner, hvor det gang på gang blev bevist, at folk der bare hygger sig med projektet og ikke nødvendigvis investerer en halv jetjager deri, sagtens kan følge med flokken af mere eller mindre seriøse racerkørere.

Men som du kan se i videoen nedenfor fra Santa Pod Euro Finals 2022, så kræver det altså også en ret potent maskine med flammer i bagdelen at opnå så fine resultater.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start