Dansk speedway i verdensklasse - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dansk speedway i verdensklasse

Torsdag d. 14. april køres EM- og VM-kvalifikationen i Fjelsted med Danmarks bedste speedwaykørere. Løbet skyder for alvor speedway-sæsonen i gang, hvor de erfarne kørere og unge talenter kan vise deres niveau.
Steffen F. Olesen
11/04-2022 kl. 06:13

Danmark kører, som en af få lande, sit eget kvalifikationsløb inden de internationale kvalifikationsløb til EM og VM i speedway. Det er der flere grunde til forklarer landstræner Hans Nielsen:

Vi får selvfølgelig et rigtig godt løb ud af det for både arrangøren og tilskuerne, men det er også med til at fremme fairness i EM- og VM-deltagelsen. Vi har rigtig mange dygtige kørere, heriblandt mange unge, og alle får en chance til at vise, hvor deres niveau ligger her i starten af sæsonen. Flere andre lande udtager deres p.t. bedste kørere til kvalifikationerne, hvilket gør, at de unge talenter må vente et år eller to mere for at få samme chance.

Et brag af et løb
Der er meget at glæde sig til som speedwayfan og tilskuer i Fjelsted på torsdag. Næsten samtlige af Danmarks bedste kørere dyster om de eftertragtede fem og fire pladser til hhv. EM- og VM-kvalifikationen.

Kendte navne fra VM-serien som Leon Madsen, Mikkel Michelsen og Nicki Pedersen er ikke med d. 14. april, men der er mange andre at holde øje med, fortæller Hans Nielsen:

Anders Thomsen er naturligvis en favorit, men der er også en garvet Niels-Kristian Iversen med og en Peter Kildemand, der også har en hjemmebanefordel. Ligesom Nicolai Klindt og Michael Jepsen Jensen har erfaringen med sig fra løb med meget på spil.

Erfaring plejer at have meget at sige, men man ved aldrig, om de unge kørere pludselig overrasker. De er i hvert fald vant til at køre mod de mere erfarne i ligaen, og de ved også, at de kan køre fra dem. Frederik Jakobsen har således også en hjemmebanefordel, ligesom Andreas Lyager og Matias Nielsen generelt gør det særdeles godt for tiden. Samtidig er U21 sølvvinderen fra sidste år, Mads Hansen, også en spændende outsider, der nu er rykket op i de voksnes rækker.

På nuværende tidspunkt melder ingen kørere om nævneværdige skader, og alt tyder på, at det går løs med et brag allerede i første heat, hvor Andreas Lyager, Nicolai Klindt, Michael Jepsen Jensen og Anders Thomsen mødes ved startsnoren.

Løbet køres kl. 13.00 torsdag d. 14. april hos Fjelsted Speedway Klub.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start