Dakar 2012: Så er Jes Munk i gang! - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dakar 2012: Så er Jes Munk i gang!

Søndag 1. januar
Jes Munk
02/01-2012 kl. 01:30

etape: Mar del Plata – Santa Rosa de la Pampa Road connection: 149 km – Specialprøve: 57 km – Road connaction 614 km – I alt: 820 km Dakar løbets første etape, som går fra Mar del Plata til Santa Rosa de la Pampa, er lang. Meget lang. Der blev ingen tid til at nytårs feste for deltagerne, der måtte op kl. 4 i morges. Dagens første motorcykel kom af sted kl. 5:45.

Selvom selve etapen er lang, var specialprøven kort. Blot 54 km i vandkanten, med en lidt snoet hævning i starten, efterfulgt af et stykke strand, nogle små sanddyner og en forholdsvis lang hurtig rute, dog en del ødelagt af de traktorer, som normalt kører der.

Jes Munk startede i 86. position (hans nummer) og sluttede specialprøven på 52. plads (foreløbig stilling) – altså et flot spring på over 30 pladser! ”Jeg fik en lille forskrækkelse i starten af løbet, fortæller danskeren dog. Da jeg skulle af sted fra Mar del Plata virkede min ICO (digitale metertæller) ikke. Heldigvis er mit team godt organiseret, så Gilbert og Lolo ventede 50 km længere henne med lastbilen og reparerede det.

Specialprøven var kort, men det var en god start. Dakar er virkelig noget specielt. Der gik stærke følelser igennem mig, da jeg satte mig op på motorcyklen ved start. KTM’en er smidig i denne slags terræn, så det var dejligt at køre, dog lidt besværligt i sanddynerne p.g.a. publikum. Nu mangler der altså bare lige 600 km road-connection for at komme til Santa Rosa de la Pampa! Godt Nytår til alle !”

I Bahia Blanca ved CP1 ventede befolkningen deltagerne med megen gæstfrihed, samt drikkevarer og empanadas. Jes Munk var glad for gensynet med det argentinske publikum, dem der står langs vejen og hepper, dem der giver klap i ryggen eller rækker hånden ud, dem der dytter…

Foreløbige stilling af specialprøven

1. Chaleco Lopez (Aprilia) i 32’37
2. Marc Coma (KTM) +0’14
3. Javier Pizzolito (Honda) + 0’27
4. Cody Quinn (KTM) + 0’30
5. Jakub Przygonski + 0’49
52. Jes Munk (KTM) +7’41

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start