Første britiske Motogp sejr siden Barry Sheene i 1981
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Crutchlow vinder suverænt på Brno

Første britiske Motogp sejr siden Barry Sheene i 1981
Flemming Truelsen
22/08-2016 kl. 09:24

Weekendens Motogp løb skulle denne gang køres på våd bane og det skulle vise sig at medføre en del andre kørere i top end vi er vant til. Marc Marquez som startede fra pole, kom ikke så godt afsted og både Jorge Lorenzo og Andrea Iannone kom udenom ham I første sving.

Begge de to Yamha kørere Lorenzo og Rossi begyndte dog herefter at falde længere og længere tilbage I feltet og det så ud som de havde valgt en forkert dækstrategi I forhold til de førende.

I front begyndte Iannone, Dovizioso og Scott Redding at trække fra resten. Efter en 5-6 omgange begyndte Cal Crutchlow også at speede op. Det så ud som om hans valg med hårde regndæk, både for og bag begyndte at bære frugt i takt med at de blev varmet godt op. Fra plads nr 15 kæmpede han sig støt og roligt op gennem feltet.

Gutterne I front havde alle valgt de bløde dæk og efterhånden som vi kom godt ind I løbet skulle dette vise sig at være den forkerte beslutning. Rossi havde i mellemtiden været helt ned og vende på en 12. Plads, men at blive overhalet af Cal var åbenbart det der skulle til for at få ham op I gear, for pludselig begyndte han også at speede op og følge med op gennem feltet og med få omgange igen lå de begge i føring.

Marc Marquez valgte øjeblikket til at slå igen og fik efter en del sværdslag kæmpet sig forbi Andrea Iannone og Hector Barbera i kampen om tredjepladsen. Med 53 points føring I forhold til Rossi valgte han dog fornuftigt nok ikke at prøve på at følge med Rossi. Og Rossi valgte fornuftigt nok ikke at følge efter Crutchlow der tilsyneladende havde besluttet sig for at gå all-in for en sejr. Dermed blev de sidste omgange lidt taktiske fra begge stjerner, der helt tydeligt ikke havde lyst til at sætte deres flotte placeringer over styr.


Loris Baz der også havde valgt de hårde dæk fik også belønning for det sidst I løbet og pludselig havde han kæmpet sig op på en 4. plads foran teamkollega Barbera og Eugene Laverty. Den super erfarne Dani Pedrosa der ellers nok plejer at kunne mestre svære betingelser havde et hårdt løb og måtte tage til takke med en 12. plads. Lorenzo rendte desværre ind i dæk problemer og måtte skifte cykel undervejs, og til sidst helt trække sig ud af løbet.

Nederen for Lorenzo, der nok må se sine titel chancer forsvinde i horisonten nu. Den eneste der vel efterhånden har en mulig chance for at true Marquez er Rossi, med 53 point imellem de to. Men vi har en del løb endnu, så det er endnu for tidligt at udråbe sejrsherren. Især med to så kompetente herrer på 2. og 3. pladsen.

Næste løb køres på Silverstone, så mon ikke vi møder en Cal Crutchlow med kampgejsten i top, når han skal ud at køre på hjemmebane foran alle sine fans. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start