Come-back for Lorenzo

British MotoGP 2013
Thomas B
02/09-2013 kl. 09:15

Efter 5 løb uden sejr, lykkedes det endelig for Lorenzo i søndagens løb på Silverstone, hvor han nu har vundet 3 gange ud af 4.

Det blev en weekend, fuld af skuffelser og glæder for Lorenzo. Startede med at være hurtigst i fredagens træning, og udtalte derefter at han troede på sejr. Lørdag slog han så Casey Stoner's banerekord eftertrykkeligt i kvalifikationen, blot for at se Marquez slå sin nye rekord, under 10 sekunder senere og tage pole foran næsen på Lorenzo.

Marquez var også hurtigst i søndag morgens opvarmning, men styrtede så og rev sin skulder af led. Var tvivlsom til start, men stillede op og det var ikke nemt at se at han var skadet, for han fulgte førende Lorenzo som en skygge, omgang efter omgang og de to trak fra de øvrige.

Pedrosa havde en dårlig kvalifikation og brugte første halvdel af løbet på at kæmpe sig forbi Crutchlow, Bradl og Rossi. Fangede senere de to førende, men kunne kun lige hænge på og fik aldrig lavet et seriøst angreb og blev 3'er.

Kampen om sejren blev ligesom sidst uhyre spændende. På de 2 sidste omgange passerede de hinanden et par gange og Lorenzo vandt med kun 0.081 sekund.

Lorenzo reducerede dermed afstanden i tabellen til Marquez fra 44 til 39 points, men Marquez øgede sin VM-føring over Pedrosa fra 21 til 29 points, med 6 runder tilbage.

Rossi holdt nr. 6 på gridden og lå længe på den placering løbet også. Men mod slutningen hentede han først Bradl og gik forbi, dernæst var det, som det har været de seneste løb, Bautista, der skulle kæmpes med – og det gik heftigt til på de sidste par omgange, hvor de passerede hinanden et par gange – og igen blev Rossi vinder af den duel og tog igen 4. pladsen.

Cal Crutchlow havde på Silverstone op- og nedture som sjældent set i denne sæson. I træningen styrtede han med 293 km/t og totalskadede sin Yamaha Tech3. Senere væltede han igen og ødelagde reservecyklen, der dog blev flikket sammen til lørdagens kvalifikation, hvor han tog 3. pladsen.
Men i løbet spillede det ikke helt og han måtte nøjes med 7. pladsen, over 26 sekunder efter Lorenzo.

Teamkollegaerne Hayden og Dovizioso kæmpede igen med hinanden, en stor del af tiden. Smith var også blandet ind i den kamp og lå som fyldet i en Ducati-sandwich, da frontmanden i gruppen, Dovizioso, skred ud og væltede på næstsidste omgang.

Aleix Espargaro styrtede som i forrige runde under træning og brækkede sin lillefinger, men blev alligevel igen suverænt hurtigste CTR-maskine på sin ATR-Aprilia. Colin Edwards på sin FTR-Kawasaki var ca. 8,5 sek efter.

Moto2-løbet blev lidt af en fuser med hensyn til VM-kampen imellem Redding og Espargaro.
Nakagami havde igen pole, med Redding en my efter. Espargaro holdt derimod helt nede på 6. pladsen, men det er tæt i Moto2. Under 1 sekund imellem de 12 forreste på gridden.

Redding fik en flyvende start og tog føringen med Nakagami lige efter. Feltet blev strakt lidt ud på den lange bane, den længste i programmet med sine 5,9 km. De 2 førende trak lidt fra og Espargaro kæmpede hårdt længere bagude – og det gik ikke for godt. 6 sekunder efter Redding allerede på 4. omgang og lå nr. 9 på et tidspunkt. Det endte med en beskeden 8. plads, 13 sekunder efter Redding der tog sejren efter at have været passeret af Nakagami, men kom tilbage og vandt i overlegen stil foran hjemme-publikummet. Nakagami tog 2. pladsen foran Tom Luhti.

Moto3-gridden var med de sædvanlige i front. Maverick, Rins, Salom & Miller, Marquez, Folger besatte de 2 forreste rækker.

Føringen skiftede i starten, men efterhånden fik Vinales et hul, og det holdt indtil der mgl. 9 af de 17 omgange, hvor VM-førende Salom tog føringen. Rins og Marquez kom også op til Vinales og derefter skiftedes de 4 til at føre, resten af løbet og Salom vandt for 2. gang i træk og for 6. gang i denne sæson. Sejrsmargin var endnu mindre end i MotoGP, kun 0.049 sekund.