Chaz Davies indstiller WSBK karrieren - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Chaz Davies indstiller WSBK karrieren

Efter denne sæson er det slut
CO
24/09-2021 kl. 08:01

Chaz Davies indstiller karrieren som aktiv kører i World Superbike klassen.
Beslutningen om at stoppe med at køre ræse på højeste niveau annoncerede den 34-årige walisiske racerkører i går både på en online pressekonference og via opslag på sociale medier.
Et opslag som i skrivende stund allerede har fået næsten tusinde kommentarer på Facebook.

Racerkøreren der både løb med en VM titel i World Supersport klassen i 2011 i selskab med Yamaha – samt tre sølvmedaljer i 2015, 2017 og 2018 i WSBK – fuldfører denne sæson for sit nuværende GoEleven team i sædet på en Ducati Panigale V4 R, men derefter er det tid til at søge andre udfordringer.

En lang imponerende karriere
Chaz Davies har gennem en lang karriere kørt på højeste niveau i blandt andet den amerikanske AMA serie samt optrådt i MotoGP i 2007.
WSBK karrieren blev indledt sammen med ParkinGO MTC Racing Aprilia i 2012, racerkøreren skiftede til BMW Motorrad Goldbet team i 2013, og kørte som officiel fabrikskører for Ducati fra 2014 til 2020.
Det er gennem WSBK karrieren blevet til ikke mindre end 262 starter i løb, 99 podieplaceringer – heraf de 32 øverst på skamlen – og ti sæsoner i WSBK.
I forbindelse med karrierestoppet har WSBK delt videokavalkaden under dette afsnit.

Videoen er en fin og velfortjent hyldest til den entusiastiske hårdtarbejdende og dygtige waliser, som vi stødte på i Italien i 2013.
En video der vækker minder for denne skribent, specielt når BMW raceren med #19 toner frem på skærmen ca. et halvt minut inde i videoen.
For det var lige præcis den BMW vi fik mulighed for at prøvekøre på Imola dagen efter raceweekenden, hvor Chaz Davies havde sikret sig en sjetteplads i det første løb og en femteplads i søndagens andet løb.

Med annonceringen sættes der punktum for en lang karriere der tog sin begyndelse da Davies deltog i British Mini Moto Championship i 1995, og rykkede op til Junior Road Racing i 1999.
I 1999 fik Davies som 12-årig dispensation til at deltage i Aprilia Challenge 125cc Championship, hvor han ved sæsonafslutningen var på en 6. plads, og var den eneste kører, som havde scoret point i samtlige løb.
Derudover satte Chaz Davies ny banerekord på Donington National Circuit, og blev hædret med titlen Superteen of the Year.

Tak for underholdning i verdensklasse
Det er altså blevet til mere end et kvart århundrede som racerkører for den sympatiske 34-årige waliser, der gennem karrieren utallige gange har kæmpet indædt med de forreste i feltet og budt på den fedeste underholdning for både teamkolleger, konkurrenter og publikum.

Vi takker for underholdning i verdensklasse, og håber fremover at se Chaz Davies i andre sammenhænge i den tohjulede motorsport.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start