DM Roadracing - Challenge og DM på Jyllandsringen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Challenge og DM på Jyllandsringen

Juni løbet. Sommer-weekend med potent spænding
CO
29/06-2009 kl. 11:08

I denne herlige sommer weekend gav de danske roadracere den gas på Jyllandsringen. I 2009 har man som noget nyt valgt at køre flere DM afdelinger for klasserne Superbike og 600 Supersport i forbindelse med afviklingen af løbene i Superchallenge klassen.

I denne omgang var det 600 Supersport klassen, som i forbindelse med challengeløbet afviklede 7. Og 8. afdeling af årets danske mesterskab.

I lørdagens 2 kvalifikationskørsler var der som sædvanlig dramatik for alle pengene. Flere kørere pressede materiellet udover grænsen, og måtte en tur ned og bide i græsset, asfalten eller sandkassen. Herunder superchallenge køreren Lars Pedersen (#60) fra Thisted, som pga. et styrt i første kvalifikationskørsel hvor forenden i et venstresving gled væk, måtte undlade at deltage i dagens anden kvalifikationskørsel. Lars Pedersen brugte i stedet resten af dagen og det meste af natten på at få raceren klar til søndagens løb. Men pyt, sådan er vilkårene hvis man vil ud at give den gas. De danske roadracere er nogle hårde nitter. Selv om man skal skrue til kl. 05.00 søndag morgen, stiller man naturligvis op på startgrid’en hvis man på nogen mulig måde kan få raceren klar.

Søndagens første løb bød på herlig underholdning, hvor Jan Jespersen (Superchallenge) tog starten og førte løbet fra start til mål. Jan på den toptrimmede Honda CBR1000 blev i starten presset af Steven Tirsgaard, men Steven måtte senere i løbet slække en smule på gassen, og i stedet koncentrere sig om at forsvare andenpladsen. En velkørende Thomas Harding havde på sin Suzuki GSXR1000 kørt sig frem fra en startplacering som nr. 5, idet han på første omgang passerede Steen Hansen på Honda CBR1000, og på næste omgang passerede Carsten Lund’s Honda CBR1000. Jan Jespersens teammakker Carsten Lund havde ellers leveret en super start, og indtog kortvarigt andenpladsen. Støt og roligt fik Thomas Harding indhentet Steven Tirsgaard, og midtvejs i løbet underholdt de to kørere de mange tilskuere med en længere duel, hvor der flere gange blev skiftet pladser inden Thomas Harding kunne erobre andenpladsen. Kampen mellem Thomas Harding og Steven Tirsgaard betød dog at Steven til sidst var blevet kørt ind af teammakkeren Steen Hansen, og på sidste omgang lykkedes det uldjyden at erobre den tredje og sidste podieplads.

I supersport 600 klassen lykkedes det efter hård kamp med John Høj, en efterhånden rigtig stærkt kørende Steffen Carlsen at overhale på sidste omgang, og dermed indtage øverste placering på præmiepodiet.

Søndagens andet løb bød endnu en gang på glimrende underholdning. Igen tog Jan Jespersen teten. Men denne var Thomas Harding 2’er skarpt forfulgt af Steven Tirsgaard. Efter et par forsøg lykkedes det Steven Tirsgaard at kæmpe sig forbi Thomas Harding, og han kunne derefter indlede jagten på Jan Jespersen. Derefter fulgte en hårfin dyst, hvor de to kørere flere gange skiftedes til at ligge i front, ligesom man flere gange kunne opleve dem side om side gennem FDM Jyllandsringen’s sving.

På ottende omgang var det lykkedes Steven Tirsgaard at komme i front, men da duoen omgangen efter kørte ind på publikumslangsiden, begyndte Jan Jespersens Honda for første gang at skride ud som følge af en lækage som gjorde at baghjulet fik besvær med at holde kontakten til underlaget. Jan Jespersen fik reddet situationen, men et halvt sekund senere så man en gentagelse. Atter reddede han motorcyklen, men nogle hundrede meter længere fremme efter den skarpe venstre ved indgangen til ”hesteskoen” blev han ”katapultet” af motorcyklen i en voldsom highside. Selvom det lykkedes en stærkt fortumlet Jan Jespersen at komme på benene, var styrtet så alvorligt at de røde flag blev fundet frem og løbet indstillet før tid. Resultatet blev beregnet på basis af sidste fuldførte omgang, hvorfor Jan Jespersen blev klassificeret som toer efter Steven Tirsgaard.

Også blandt kørerne på de mindre 600cc maskiner, var man i dagens andet løb vidne til nogle gevaldige og meget jævnbyrdige kampe I Supersport 600 klassen lykkedes det denne gang John Høj at holde Steffen Carlsen stangen, hvorfor podieplaceringerne denne gang blev byttet, og John Høj måtte have besværet med at kravle den længste tur op på podiet.

Jan Jespersen måtte en tur på sygehuset, og her kunne man konstatere, at den regerende superchallenge mester havde pådraget sig en hjernerystelse, samt brud på et håndled og kraveben.

Stillingen i MC-Basen Super Challenge:

1. Steven Tirsgaard Give Honda CBR1000 RR 124
2. Jan Jespersen Herlev Honda CBR1000 RR 115
3. Thomas Harding Slagelse Suzuki GSX R 1000 105
4. Steen Hansen Herning Honda CBR1000 RR 84
5. Carsten Lund Ølstykke Honda CBR1000 RR 64
6. Kenn Jensen Esbjerg V Suzuki GSX R 1000 57
7. Kim Phillip Morud Yamaha YZF R1 48
8. Lars Pedersen Snedsted Suzuki GSX R 1000 42
9. Lars Bo Pedersen Varde Suzuki GSX R 1000 35
10. John Høj Hornslet Kawasaki ZX6 RR 33
11. Ulrik Døssing Nielsen Kjellerup Honda CBR1000 RR 26
12. Steffen Carlsen Holstebro Yamaha YZF R6 23
13. Simon Øland Munkebo Kawasaki ZX6 RR 20
14. Alex Schact Greve Yamaha YZF R6 17
15. Benny Haslev Trige Suzuki GSX R 600 16
16. Hugo Eskildsen Skive Kawasaki ZX10 RR 10
17. Michael Møller Pedersen Nykøbing Mors Yamaha YZF R6 6 & Erik Thomsen Grenå Honda CBR600 RR 6
19. Nikolaj Andersen Skibby Kawasaki ZX10 RR 4
20. Søren Peder Pedersen Esbjerg Honda CBR1000 RR 1 & Henrik Nyvang Suzuki GSX R 1000 1

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start