Valentino Rossi kæmpede sig gennem feltet til en anden plads
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Cal Crutchlow fejrer sejr på Phillip Island

Valentino Rossi kæmpede sig gennem feltet til en anden plads
Flemming Truelsen
24/10-2016 kl. 13:31

Sidste mand på podiet blev Maverick Viñales, men inden da var der masser af action i weekendens løb på Phillip Island, Australien. Pol Espargaro lavede en super start fra plads nummer 3 og gik først ind i sving 1, med Marquez, Crutchlow, brormand Aleix Espargaro og Danilo Petrucci efter sig. Marc var dog hurtigt forbi Pol og begyndte her efter at trække fra hele flokken og var hurtigt et par sekunder fra nærmeste forfølger. Som noget meget usædvanligt var der ikke nogle fabriks-Yamahaer i de første mange startrækker. Lorenzo startede fra plads nummer 12 og Rossi fra nummer 15, efter nogle katastrofalt dårlige tidtagninger fra Yamaha drengene. Vinales der næsten havde haft en lige så dårlig optakt, hægtede sig på Rossi og så begyndte de to ellers stille og roligt at overhale sig gennem feltet. Jorge Lorenzo fik en ok start, men der gik ikke mange omgange før Rossi var oppe i tempo og overhalede ham. I front kæmpede Crutchlow og Aleix Espargaro om andenpladsen et godt stykke efter Marc på Repsol Hondaen. Med næsten 3 sekunders forspring skete det der ikke måtte ske så. Marc fik presset cyklen for hårdt under indbremsningen og forhjulet skred for ham. Hondaen lavede en hel masse flik-flak og dermed var alle håb for en god placering ude for den nykårede verdensmester.

Pludselig befandt Crutchlow sig i føringen og foran Rossi der i mellemtiden havde kæmpet sig op på en andenplads og nu så ud til at ville gå efter førstepladsen med mere end halvdelen af løbet igen. Crutchlow var dog utroligt stærkt kørende og om det var Rossi der begyndte at slappe lidt af eller om det var Crutchlow der bare var hurtigst var svært at sige, men han var i hvert fald i stand til at holde Rossi på afstand lige til de røg over målstregen.

Bagved blev der kæmpet hårdt om tredje pladsen mellem Aleix, Vinales og Dovizioso og med få omgange igen fik Aleix Espargaro presset sin Suzuki for hårdt og endte med en tur i gruset. Viñales blev derimod den der trak det lange strå og kunne køre en flot tredjeplads hjem foran Dovizioso og brormand Pol Espargaro. Herefter kom Jorge Lorenzo og Scott Reding i mål.

Nicky Hayden der var stand-in for Pedrosa kørte et rigtig flot løb og var længe med i kampen om 7. Pladsen. Desværre for ham fik Jack Miller lavet et lidt for optimistisk indbremsnings forsøg på ham, som endte med at Nicky styrtede. Ærgerligt for ham og dobbelt ærgerligt for Honda, der dermed måtte udgå med begge fabrikscykler.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start