BMW S1000RR endurance vinder - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

BMW S1000RR endurance vinder

BMW vandt superstock klassen på Catalunya
CO
30/07-2009 kl. 11:05

BMW har virkelig fået fart og pålidelighed bygget ind i modellen S1000RR.

Forventningerne om saft og kraft i den nye model, blev i allerhøjeste grad indfriet i Spanien tidligere denne måned.

BMW oplyser at S100RR tog første og anden pladsen i Superstock klassen, ved endurance løbet ”24 Hores Frigo de Motociclisme” d. 18-19 Juli på Catalunya banen i Spanien.

Derudover endte de to BMW teams på femte og sjette pladserne i den samlede klasse, i et felt bestående af mere end 40 teams som inkluderede hold fra World Endurance serien.

I superstock klassen er der kun tilladt relativt få modificeringer, og deltagernes cykler skal bla. bevare de standard monterede stikaksler til hjulene.

De to BMW teams kunne bruge op til 1 minut og 40 sekunder på hjulskift, imens Superbike og World Endurance teams til tider klarer sagen på så lidt som 15 sekunder.

Den vindende BMW nåede udover de 25.000 km den inden løbet havde kørt, at tilbagelægge yderligere ca. 4800 km med en GPS topfart på nær ved 293 km/t.

Under løbet tilbagelagde de to cykler hhv. 209 og 211 omgange på den 4,7 km lange bane.

Redaktionen er bekendt med at i hvert fald én dansk kørelærer allerede har indgivet forhåndsbestilling på 1 stk. BMW S1000RR, og det ser ud til at kørelæreren ikke får de store problemer med holdbarheden på netop denne model.

Med planlagt serie produktionsstart af modellen i september, kan vi nok først forvente at se BMW S1000RR på danske gader og stræder til foråret.

Kommende ejere kan glæde sig over at der sideløbende fremstilles performance dele til racing, så disse skulle være klar til sæsonen 2010.

Mon ikke BMW med denne model får rystet sit ”morfar-image” af sig.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start