Alvaro Bautista i løb 1 sejr på Autódromo El Villicum
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bautista nappede San Juan sejr

Spanieren ville tilbage på rette sti, og han kæmpede hårdt for at nå målet.
Steffen F. Olesen
16/10-2019 kl. 10:30

Løbet blev skudt i gang og Jonathan Rea strøg afsted fra startfeltet hen mod sving 1, som han nåede som førstemand foran Alvaro Bautista og Michael Van Der Mark. Toprak Razgatlioglu har denne sæson vist hvad han er gjort af, og denne start var ingen undtagelse da han også kom rigtig godt fra start, men måtte nøjes med femtepladsen ind i løbets første sving, for ikke at kollidere med forankørende teamkammerat.

Alex Lowes lagde sig på en stærk 5’er efterfulgt af Tom Sykes på 6. pladsen.

Som løbet faldt til ro og kørerne havde fundet deres pladser, begyndte kampen om førerposition mellem feltets 4 forreste.

Alvaro Bautista satte et stærkt tempo, men det var tydeligt at Jonathan Rea gik efter guldet, da de 2 byttede pladser en del gange over løbets første omgange. Efterfølgende tegnede der sig et mønster af Jonathan Rea der lagde sig i hælen af Alvaro Bautista, klar til at udnytte enhver fejl spanieren måtte begå.

Umiddelbart bag de kæmpende i front lå Toprak Razgatlioglu og Michael Van Der Mark, klar til at slå til i tilfælde af at løbslederne skulle spille hinanden af banen, alt imens Leon Haslam kom snigende bagfra.

Efter 16 omgange begyndte Michael Van Der Mark at falde ud af kampen om podieplacering, da tempoet i front steg markant. Alvaro Bautista satte den ene hurtige tid efter den anden, og Toprak Razgatlioglu måtte også lægge en dæmper på legen, skulle han slippe afsted med livet i behold.

Jonathan Rea derimod hang stædigt fast i Alvaro Bautista’s bagende, og det lykkedes ham kortvarigt at smutte forbi i sving 6, men måtte efterfølgende bukke under for Ducati’ens brutale træk.

Over de næste par omgange hold Jonathan Rea fast i sin stædighed, men måtte snart indse at løbet var kørt.

Samtidig var Tom Sykes faldet ned i rækken på samme vis som Alessandro Delbianco, der kæmpede om 10. pladsen med hjemmefavoritten Leandro Mercado, hvor de begge gav tilskuerne noget for pengene.

Bag dem havde Michael Ruben Rinaldi tilsyneladende så store problemer at han måtte et smut i pit, men kom dog efterfølgende på banen igen.

Et par placeringer længere fremme – i kampen om de lavere placeringer i top-10 – blev Alex Lowes indhentet af Leon Haslam, og slagsmålet mellem de to udviklede sig til noget af en fangeleg, hvor det umiddelbart så ud til at der var mest fart i Leon Haslam. Men alligevel var det Alex Lowes der til sidst lagde sig forrest, for herefter at køre sig op på femtepladsen.

Ude i horisonten kunne Jonathan Rea med tungt åndedræt spotte bagenden af Alvaro Bautista’s rødglødende Ducati, imens han måtte målrette sin fokus mod at køre defensivt for at beholde sin andenplads. Og som så ofte når man fokuserer på ikke at lave fejl – ja så gør man det. Jonathan Rea lavede en del fejl, og placerede sig måske ikke altid det bedste sted på banen, hvilket gav bagvedkørende Toprak Razgatlioglu mere end én chance for at avancere. Men det lykkedes ikke og Toprak Razgatlioglu måtte nøjes med en flot tredjeplads – og titlen som Best Independent Tider 2019 – bagved Jonathan Rea på 2. og sejrherren Alvaro Bautista.

Fjerdepladsen gik til en meget målrettet Michael Van Der Mark, imens teamkammeraten Alex Lowes som sagt sluttede som 5’er.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start