World Superbike: Ansigtsløftning til Phillip Island
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ansigtsløftning til Phillip Island

4,445 kilometer frisk ny asfalt venter på danske Alex Schacht
CO
31/01-2013 kl. 14:15

En stor del af vi motorcykeltosser afventer utålmodigt at kulde og sne slipper sit tag i landet så der igen bliver anstændigt greb i dækkene, og mange motorsportsinteresserede venter næsten lige så utålmodigt på at roadracing sæsonen skydes i gang.

Vejret er ikke nemt at spå om, så redaktionen afstår fra gætterier på hvornår mc sæsonen for alvor skydes i gang herhjemme.

Vedrørende roadracing er det en helt anden snak, for der har de fleste større arrangementer allerede fundet plads i kalenderen.

MotoGP sæsonen hvor en af de spændende nyheder er at italienske Valentino Rossi har skiftet sæde fra Ducati til Yamaha, og i 2013 skal finde sig til rette som andenkører i team med spanske Jorge Lorenzo, løber af stablen 7. April på Losail banen i Qatar.

Set med danske øjne, er World Superbike/Supersport serien måske endnu mere interessant.

Her indledes sæsonen som vanligt, med årets først løb d. 24. Februar på Phillip Island i Australien, hvor danske Robbin Harms ved tidligere lejligheder har imponeret med brilliant kørsel og flotte resultater.

Robbin har imidlertid skiftet sin Supersport 600 racer ud, og kæmpede sidste år om placeringerne i det Britiske Superbike mesterskab.

Det betyder imidlertid ikke at vi skal undvære dansk deltagelse i en VM klasse, da det unge stortalent Alex Schacht i 2013 har sikret sig et sæde i den eksklusive Supersport 600 klasse.

Flere topkørere i forskellige klasser har tidligere kommenteret ujævnhederne i den 14 år gamle belægning på Phillip Island banen, men i 2013 skal kørerne finjustere sigtekornet på den 4,445km lange bane.

$3.000.000 er der spenderet på at skrælle 40mm belægning af, udlægge 5000 tons ny asfalt, udskifte 1,3 km curbs, asfaltere visse afkørselsområder og andre optimeringer.

Diplomatisk udtrykt, så bekymrer det os ikke ret meget at de kørere som kender den gamle belægning, nu skal til at finde en ny opsætning til banen.

Den 24. Februar sidder vi med øjnene klæbet til tv-skærmen og hepper på Alex.

Du kan læse mere om Alex Schacht her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Ansigtsløftning til Phillip Island

  1. Det bliver bare fedt at se Alex i løbet af året, han er kanon god.
    Ønsker ham alt mulig held og lykke,

  2. Efter hvad jeg har læst.
    Vil TV3 sport vise det. det vil dog ikke vises live, hvis det falder sammen med andre store sportsbegivenheder. Altså det er så at sige ikke prioterere så højt, som man måske kunne ønske sig.
    Er ikke lige klar over hvem der er kommentator på det.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start