Ny racerbane: Alle drømmene endte i nedtur
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Alle drømmene endte i nedtur

Danmark får alligevel ingen ny racerbane
Tommy Rønn
06/12-2011 kl. 20:15

Esbjerg Byråd har mandag den 5. december besluttet, at planerne om etablering af Motorsportscenter Danmark ikke realiseres.

Det rådgivende ingeniørfirma Rambøll har på vegne af Esbjerg Kommune udarbejdet en forretningsplan for motorsportscentret. Forretningsplanen viser et mindre driftsoverskud ved et fuldt udbygget anlæg – driftsoverskuddet forventes ikke at kunne bidrage væsentligt til forrentning og afdrag af anlægsinvesteringen.

Anlægsinvesteringen forventes at være på ca. 460 mill. kr. med en etableringsperiode på 10 år. Anlægsudgiften forventes finansieret af fondsmindler, private institutioner, offentlige midler/tilskud, donationer mm. og/eller investorer, der har en meget lang tidshorisont ift. forrentning af anlægget.

Esbjerg Byråd har haft store visioner for dette projekt – og har ønsket at satse stort og spektakulært. Men med baggrund i forretningsplanen og de bagved liggende analyser har Byrådet besluttet ikke at fortsætte planerne, da den samfundsøkonomiske situation ikke er gunstig til sådanne investeringer. Det vil være problematisk at rejse den nødvendige anlægskapital til projektet, da potentielle investorer ikke kan forvente et afkast af deres investering.

De eksisterende baner ved Korskro Motorsportscenter bevares med de nuværende placeringer.

Kilde: www.dmusport.dk

Del med en ven

0 personer snakker om “Alle drømmene endte i nedtur

 1. Klart at det ikke bliver til noget. Det er jo ikke en golf klub eller fodboldbane der er tale om. Så hvorfor skulle man bruge tid eller penge på det. F… dem.

 2. @T-Speed: Jeg ved ikke med fodboldbaner, men golfbaner skal finansiere sig selv. Det er derfor golfere må til lommerne når de vil dyrke deres interesse. Jeg har hørt ekstremt meget brok fra MC-folk bare øllet koster lidt mere end en ti´er, hvis vi ikke selv vil deltage med penge, bliver sådan et projekt bare ikke rentabelt.
  Synes ikke det er rimeligt at det finansieres over skatten.

 3. Helt enig Mester Lindberg!

  Men for fanden da …..Lorte Fiskere!…..(Esbjerg Byråd)
  Grunden til jeg flyttede til Århus var Djursland/Jyllands ringen……
  En 4. bane i danmark ville da højne interessen for motor sport i DK markant hvilket klart kunne gavne Roadracing.
  Men hvis sådan noget skal startes skal man have lokal befolkningens opbakning.
  Det lader til de lade fiskere ikke har gjort andet end at drikke vin og spise middage med Rambøll…for at se hvorlangt de kunne trække beslutningen.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start